Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Nem a méret a légyeg: Piaggio mintaterem nyílt Győrben

Az olasz Piaggio kistehergépjármű szegmens első ízben nyitott közvetlen importőri szalont Magyarországon pénteken.


A szalon megnyitóján Hargitai István, a Piaggio magyarországi kereskedelmi vezetője elmondta, a Piaggio mindig tettre kész segítőtárs. Legyőzhetetlen versenytársaival szemben mind kis méreteit, könnyű kezelhetőségét, mind pedig fogyasztását tekintve. A városi és vidéki kisteher-szállításra is ideális választás.

A Piaggio kistehergépjármű szegmens első ízben nyit közvetlen importőri szalont és épít fel dealer és szervízhálózatot Magyarországon, melynek központi mintabemutatótermét pénteken nyitották meg Győrben.
A Piaggio márka kereskedelmi jármű szegmensének export értékesítési igazgatója Federico Tarricone a győri Piaggio Központi Mintaterem megnyitóján elmondta, "úgy gondolom, Magyarország kiváló helyszín lehet a Piaggio kisteher gépjárművek piacának. Felvállaljuk tanító szerepünket, az energiatakarékos, környezetbarát szállítmányozás érdekében. A Piaggio Eco Solution programja harmonizál az Európai Únió energetikai koncepciójával. Úgy gondoljuk, hogy az európai mintákat követve a jövőben Magyarországon is átgondolásra kerülhet majd az elektromos gépjárművek támogatása."Az igazgató hozzátette, Németországban például a kormány elindított egy olyan nemzeti elektromobil fejlődési tervet melyben azt tűzte ki célul hogy 2020-ig 1 millió elektromos jármű j árjon a német utakon. Otthon Olaszországban a Piaggio anyavállalat is éppen ezév j anuárjában kötött hosszútávú együttműködési szerződést az olasz Enel áramszolgáltató vállalattal elektromos töltőbázisok kiépítésére. A jövő már itt van.

Piaggio: Környezetbarát és költséghatékony

A Piaggio kiemelt célja és feladata a világnak, ezen belül is szűkebb környezetünknek, valamint nekünk jó magunknak is a környezettudatos gondolkodás és cselekvés kialakítása és elsajátítása környezeti erőforrásaink hosszú távú védelmében. Sorjában nyílnak meg a lehetőségek, hogy környezetszennyezés és a rendelkezésre álló energiaforrások felesleges elhasználása nélkül szervezhessük meg életünk szinte minden területét.

A mai napon végre Magyarországon is megnyílik a lehetőség arra, hogy a Piaggio segítségével kistehergépjárművekkel történő szállításainkat is környezetbarátan, energia - és költséghatékony formában tudjuk megoldani.

Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató


A Piaggio kutatásainak köszönhetően - mely cég mindig is érzékenyen reagált a környezeti és energiamegtakarítási témára – ma Magyarországon is megjelent az új Porter Eco Solution program keretében, az Eco Power (vegyes, azaz gáz és benzin üzemeltetésű) és Electric Power (elektromos) széria. Mindemellett a Piaggio termékpalettájában megtalálhatóak a már jól megszokott benzin üzemeltetésű kishaszon gépjárművek is.

Megtakarítás

Kisteherautóból álló flotta esetén 4 millió forint éves megtakarítás
A Piaggio Porter Eco Power kisteherautó benzin-gáz kettősüzemű, soros elosztórendszerű, elektronikus befecskendezésű rendszerrel bír, amely növeli a jármű autonómiáját. Az LPG gáz azon túl, hogy egyike a legolcsóbb üzemanyagoknak a piacon, teljesen benzolmentes, használatával minimalizálhatjuk a motor káros anyag kibocsátását.
Persze ezen túl az sem elhanyagolható tény, hogyha összehasonlítunk 100 kilométer megtétele után egy csak benzin alapú kisteher gépjármű és egy benzin-gáz kettősüzemű kisteherautó fogyasztásából eredő költségeket akkor kiderül, hogy a Piaggio Eco Power használatával egy 50 fős kistehergépjárművel rendelkező cég vagy vállalat éves szinten 4 millió forintot képes megtakarítani.


Mikor a többiek leállnak, a Porter akkor is dolgozik!

Elektromos hajtású PIaggio Porter kishaszongépjárművek
A Piaggio Porter Electric Power a tisztán elektromos hajtású kis haszongépjárművek piacán a legelterjedtebb Európában, eddig több mint 5000 db kelt el belőle. A Porter Electric-Power 96 V sebességváltója optimalizálja az energiafogyasztást és fokozza a gépjármű teljesítményét. Az elektromos hajtóműnek köszönhetően a jármű végsebessége 57 km/h, átlagos autonómiája 110 km-re tehető bizonyítva azt, hogy minden városi kereskedelmi és egyéb munkavégzésre ideális eszköz. A töltési idő is elfogadható: a teljes töltöttség eléréséhez 8 órára és 1,8 kW energiára van szükség, de vészhelyzetben akár 2 órás gyorstöltés után is használható.Az összetéveszthetetlen Ape. már 60 éve a világ legsokoldalúbb kishaszongépjárműve

Ape az olasz történelem külön fejezete, melyet a zseniális tervező, Corradino D’Ascanio és az előrelátó Enrico Piaggio hozott létre. Könnyű, ügyes és sokoldalú, az évek folyamán úgy fejlődött, hogy nem veszítette el különleges formáját.

Az Ape A típusát az olasz gazdasági fellendülés kíséretében, az újjáépítési fázis közepén kezdték gyártani, amit a 60-as évek elején az 5 kerekű Ape Pentaro követett, a 70-es évek királynője pedig az Ape Car volt. Giorgetto Giugaro 1982-ben tervezte az Ape TM-et és napjaink fiataloknak szánt verzióit, mint az Ape Cross Country-t.

A jármű kompakt méreteinél és 6,8 m-es fordulókör átmérőjénél fogva a történelmi városközpontok, a zsúfolt és szűk utcák, valamint a más haszongépjárművek számára elérhetetlen területek váltak könnyen megközelíthetővé, nem rontva a jármű teherbíró képességén. Sőt, versenytársai között ebben is rekorder: akár 205 kg-ot is elbír. Megbízható és gazdaságos fogyasztású az 50 cc hengerűrtartalmú benzinmotornak köszönhetően.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2010. április 12. 10:56
  „Magyarországon vajon miért nem található fel és nem gyártható gazdaságosan az eféle járművek?”
 • 2. HarconaMarcos 2010. április 09. 23:28
  „hát, az eXport-ban pl. :-)”
 • 1. urbaniastapista 2010. április 09. 21:02
  „Hol az (X)?
  piaggio 20x 90 sorban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PSZÁF vs. QUAESTOR - Megtévesztés?

A PSZÁF a QUAESTOR-csoportnál végzett próbaügylet-kötések során megállapította, hogy a QUAESTOR… Tovább olvasom