Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Negyedik generációs mobilantennáket gyártanak Győrben

A negyedik generációs (4G) mobiltelefon-technológiát kiszolgáló antennák gyártását kezdte meg a győri Carant Kft
A negyedik generációs (4G) mobiltelefon-technológiát kiszolgáló antennák gyártását kezdte meg a győri Carant Kft. - közölte Bognár József tulajdonos-ügyvezető az MTI-vel pénteken.

Elmondta, a háromszázmillió forinthoz közelítő éves forgalmuk hatodát adják várhatóan az idén a hazai fejlesztésen alapuló, magyar alapanyagokból és munkaerővel előállított egységek, amelyek az egy évtizede elterjedt harmadik és a világszerte most induló negyedik generációs hálózatok kiszolgálására is alkalmasak.

Arra számítanak, hogy a 4G-technológia terjedésével a jelenleginél is nagyobb tételt gyárthatnak, és emelkedik a hazai vásárlások most még szerény aránya is.

Nagy távolságú adattovábbítást lehetővé tévő felszerelésüknek például Szaúd-Arábiában is találtak piacot, ahol a sivatagi körülmények között komoly feladat a mobiltornyok kiépítése. A rossz hálózati lefedettségű területeken - például hegyektől árnyékolt vidéken vagy pincékben - mobilkapcsolatot biztosító termékeit elsősorban Skandináviában értékesíti a cég, amelynek bevétele 97 százalékban exportból származik.

Az ügyvezető szólt arról is, hogy az 1990-ben svéd-magyar vegyes vállalatként alapított, majd partnerének kivásárlása után száz százalékban az ő tulajdonába került a Carant Kft. Korábban mobiltelefon-antennákat szállított az Ericssonnak. A Volvo ma is vásárol a cégtől autókon használatos rádióantennákat, Nagy-Britanniába pedig mágnes talpú antennákat szállítanak mérőóra-leolvasókhoz.

Gyártanak emellett antennákat kutak vízszint-adatait továbbító rendszerekhez is, illetve 2010 óta digitális földfelszíni televíziós adások vételére alkalmas antennákat is készítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig mozgott pénteken a forint

Az eurót 284,50 forinton jegyezték péntek reggel nem sokkal hét óra után a csütörtök esti 284,80… Tovább olvasom