Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Naperőmű épülhet Nagymegyeren

Kifejezetten napkollektorok telepítése céljából a nagymegyeri önkormányzat eladásra kínál fel egy nagyjából hathektáros parcelláját.

Naperőmű épülhet a dél-szlovákiai Nagymegyeren, miután az önkormányzat mintegy hathektáros területet kíván értékesíteni erre a célra. A nagymegyeri önkormányzat augusztus 16-án zárja le a nyilvános versenypályázatot, amelyre még várják a beruházók jelentkezését - írta keddi számában az Új Szó című pozsonyi napilap .

A helyi képviselő-testület júniusi ülésén döntött úgy, hogy kifejezetten napkollektorok telepítése céljából eladásra kínálja fel egy nagyjából hathektáros parcelláját.

Nagymegyeren még évekkel ezelőtt döntöttek zöldmezős ipari park kialakításáról, ám a gazdasági válság közbeszólt, a korábbi jelentkezők visszaléptek, a beruházás mindmáig várat magára.

Az ipari park parcelláinak eladása kapcsán az önkormányzat eredetileg a munkahelyteremtést tartotta elsődlegesnek, pontosan meghatározta, hogy az eladott terület nagyságától függően hány tartós munkahely kialakítását és fenntartását várja el a vevőtől. A beruházástól azt remélik, hogy a város melletti ipari park további befektetők érdeklődését is felkeltheti.

A hathektáros terület négyzetméterenkénti 12 eurós eladási árát alapul véve a város több mint 700 ezer euró (200 millió forint) bevételt remél a föld eladásából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélerőművek: parkolópályán a kapacitás tender

A szélerőművek négy-öt éven belül árban is sarokba szoríthatják a fosszilis alapú áramtermelőket. Tovább olvasom