Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Nagyhalak az adóhatóság feketelistáján: de mit keres ott a győri Gardénia?

Sok régi ismerős is van a nagy adótartozók között, például az egykori győri Gardénia függönygyár. De megjelent a listán az Electro World, a Jeans Club, a Skála, és a Pesti Est is.
Legalább 237 milliárddal, de akár ennek többszörösével is tartozhatnak a Nemzeti Adó és Vámhivatal feketelistáján szereplő cégek és magánszemélyek. A régi ismerősök mellett megjelent a listán az Electro World, a Jeans Club, a Skála, és a Pesti Est is - írta a gazdasag.hu.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) legfrissebb feketelistáján 2023 gazdasági szervezet és 3501 magánszemély szerepelt. Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, több mint 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozásokról szóló listákon a legalább 100 milliós adóhátralékkal rendelkező gazdasági szervezetek, valamint a 10 milliót meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek szerepelnek. A szégyenlistán túlnyomó többségében vannak a felszámolás alatt álló cégek, szokás szerint rengeteg élelmiszer-, és építőipari, ingatlankereskedelmi, szállítmányozó, számítástechnikai, hulladékfeldolgozással foglalkozó vállalkozás szerepel.

Nagyon sok ismerős nevet is találni a feketelistán: a nemrégiben felszámolás alá került Electro World és Jeans Club, a Skála Group, a Fég konvektorgyártó, a CBA-Fema, az Abo Mix takarmánygyártó és az Abo Mill malomipari cég, az Adoc-Interprint nyomda, a Betontherm építő és egy Gastroyalhoz köthető cég, a Tyran Holding is. Szerepel a listán a Pesti Est Kiadói és Kulturális Szolgáltató Kft., amely a többiekhez képest azzal tűnik ki a sorból, hogy nem áll felszámolás alatt.

Nemcsak cégek kerültek a feketelistára, hanem Nick Község Önkormányzata is, továbbá oktatási intézmények is: a pécsi Kolinda Művészeti Iskola, az etyeki Kolumbusz Humángimnázium Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, valamint a győri Vocational Academy Óvoda, általános iskola és szakközépiskola. Még mindig a nagy adótartozók táborát gyarapítja a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány is.

Sok régi ismerős is van a nagy adótartozók között az egészségügyi befektetésekkel foglalkozó Hospinvest, a Ganz hajó-, daru-, és acélszerkezetgyártója, az Ikarus Holding, a MÁV Hídépítő, az egykori győri Gardénia függönygyár, a Goma díszcsomagológyártó, az Ipoly-, és a Zala bútorgyár, valamint a Piszkei Papír is.

Kóka János volt gazdasági miniszter bezzegcége, a Viadom Építőipari Zrt. is régóta rostokol a szégyenlistán, ahogy a debreceni Aranyfácán Konzervgyár, a Szobi Szörp, a Bábolna takarmányipari cége, a dunaföldvári Cornexi Zrt., a Herz szalámigyár, a Zalabaromfi, a kereskedelemmel foglalkozók között pedig ott az Interfruct is.

Olvasóink írták

 • 6. accelerator 2011. október 27. 09:25
  „Üdv mindenkinek, innen Abszurdisztánból!”
 • 5. Lobbo71 2011. október 27. 07:45
  „Kicsit röhejes... Én egyszer tartoztam az APEHnek egy elfelejtett határidő miatt. Egy hét múlva jött a levél a büntetésről. Ha nem fizettem volna be, akkor két hét múlva ott lett volna a végrehajtó. Persze én nem milliárdokkal tartoztam, csak 30ezerrel.”
 • 4. Pano 2011. október 26. 19:59
  „Ha meg neked van az adóbevalláskor 3.000 Ft befizetési kötelezettséged, aminek határidejéből meg kicsúszol akkor a következő levél már 100.000 Ft-ról szól. Ez a képmutatás emberek...”
 • 3. peet2 2011. október 26. 19:33
  „ez a 237 milliárd nem hiányzik a költségvetésből?????
  nem kéne már EZ ellen tenni, és nem csak adót emelni emelni és emelni”
 • 2. miracle 2011. október 26. 18:33
  „Az ominózus magánszemélyek pedig - akiknek jó része évek óta a listán van - pedig meglepő (vagy inkább nem meglepő) módon nem a börtönben üldögélnek.
  Amúgy csodálom, hogy az APEH/NAV-féle feketelistát anno az ombudsman nem torpedózta meg (szerencsére), viszont pont ezért nem értem, hogy a többi hasonló listán (pl a minap a Sopron Holdingén) miért nem szerepelnek nevek ?”
 • 1. jóhatudod 2011. október 26. 17:35
  „A gardénia esetében egyszerű a recept ! Az útolsó német tulajdonos csődbe vitte majd felszámolta a világhírű nagymúltú céget !

  A felszámolt cég területével beszállt a Dunacenter-be és annak résztulajdonosa ! Azóta sem tudják rajta behajtani az adótartozást !

  Hát igy lopják szét ezt az országot /a magyar vezetők hozzájárulásával // !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább bővít Győrben a Weiss

Tovább bővíti a nyáron elkészült győri gyártóbázisát a műanyag alkatrészek előállításával foglalkozó… Tovább olvasom