Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Nabucco: benyújtották az árajánlatot

Benyújtotta átfogó gázszállításra vonatkozó ajánlatát az azerbajdzsáni Sah-Deníz II. konzorciumnak a Nabucco - közölte szombaton a társaság.
 A közleményben a Nabucco konzorcium hangsúlyozta, hogy meggyőződésük szerint ők kínálják a legjobb exportútvonalat az Azerbajdzsánból és más forrásokból érkező gáz számára. "A Nabucco a délkelet-európai gázfolyosó európai zászlóshajó projektje, megvalósítható és versenyképes. Az összes tranzitország kormánya által 50 évre aláírt szerződés és a bilaterális projekttámogatási megállapodások biztosítják a politikai támogatást és stabilitást a projekt számára. A Nabucco kölcsönösen előnyös mind az ellátó, mind a szállító országok számára" - emelte ki Reinhard Mitschek, a Nabucco ügyvezető igazgatója.

A Nabucco Törökországon Bulgárián, Románián és Magyarországon keresztül szállítana földgázt Ausztriáig.

A Sah-Deníz konzorcium, amelynek tagja a Socar energiavállalat és a BP is, három csoportot - Nabucco, TAP, Poseidon - hívott meg, hogy tegyen ajánlatot a gázkinyerésre és a gáz továbbszállítására a gázmezőről. A Financial Times kedden arról adott hírt, hogy negyedikként csatlakozik hozzájuk a BP is gázvezeték-tervével. A BP tervezett vezetéke is áthaladna Magyarországon és Ausztriáig vezetne.

Az ajánlatokat szombatig kellett benyújtani. A Sah-Deníz konzorcium várhatóan az év végéig dönt arról, hogy melyik beruházást részesíti előnyben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éticsigában menők vagyunk

Luxuséttermeket és nagykereskedelmi láncokat, a francia piac 10-12 százalékát látja el… Tovább olvasom