Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Minden harmadik ügyfél igényelte eddig az ingyenes készpénzfelvételt

Az MTI által megkérdezett bankok ügyfeleinek 35-40 százaléka igényelte az ingyenes készpénzfelvételt a január 20-i határidőig, és az ügyfelek többsége a bankfiókokban nyilatkozott erről. Az OTP Banknál az érintett banki ügyfelek már több mint háromnegyede nyilatkozott arról, hogy élni kíván a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével.
Az Erste Bank az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy ügyfeleik több mint 40 százaléka adta le ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatát január 20-án éjfélig. Az igénylési időszak utolsó napjaiban megnőtt az érdeklődők száma, de emiatt nem volt fennakadás az Erste bankfiókjaiban. Az ügyfelek nagyobb része a bankfiókokban nyilatkozott, egyharmaduk viszont a netbanki felületet vette igénybe. Elsősorban a tudatos, banki tranzakciókban aktív ügyfelek töltötték ki a nyilatkozatot - írta az Erste.

A Budapest Banknál a január 20-i határidőig az ügyfelek mintegy 35 százaléka nyilatkozott. A díjmentes készpénzfelvételt kérő ügyfelek közel 70 százaléka adott le nyilatkozatot valamelyik bankfiókban, több mint 30 százalékuk pedig az internetbankon keresztül nyilatkozott.

"Mivel a díjmentes készpénzfelvétel az év folyamán bármikor igényelhető, ezért a következőkben már nem várunk tömegeket" - írta a Budapest Bank.

Az OTP Banknál az érintett ügyfelek már több mint háromnegyede nyilatkozott arról, hogy igénybe kívánja venni a havi kétszeri, 150 ezer forint összegig díjmentes készpénzfelvétel lehetőséget. A nyilatkozattételre a továbbiakban is lehetősége van minden ügyfélnek. A tudnivalókról részletes tájékoztatást kapnak a bank honlapján (https://www.otpbank.hu/portal/hu/Bankszamla/DijmentesKeszpenzFelvet) , illetve a bankfiókjainkban.

Az OTP Bank ügyfelei számára a készpénz helyett javasolja a kártyahasználatot, amely kényelmesebb és biztonságosabb, ráadásul a kártyahasználat továbbra is ingyenes a vásárlók számára. Az OTP-nél nyilatkozók háromnegyede a bankfiókokban tett nyilatkozatot. A bank a honlapján tett közzé tájékoztatást ügyfelei számára a magánszemélyek, bankszámlanyitás menüpont alatt - írta az OTP.

A K&H ügyfelei közül eddig néhány tízezren regisztráltak a havi két ingyenes készpénzfelvételt biztosító programba. Azoknak az ügyfeleknek a csatlakozása nem is várható, akik eddig is olyan számlacsomagokat használtak, amelyek havi több ingyenes készpénzfelvételt tartalmaznak - közölte a bank az MTI-vel. Arról, hogy ügyfeleik hány százaléka igényelte az ingyenes készpénzfelvételt, a KÚH üzleti titokra hivatkozva nem közölt adatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik a gázolaj ára

A benzin átlagára így 399-400 forint marad, a gázolajé pedig 417-418 forintra nő. Tovább olvasom