Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Milliárdos veszteséget termelt az Erste bank a II. negyedévben

Az eredményt többek között a magyarországi és romániai leányvállalatok húzták le.
Kicsivel több mint egymilliárd euró (320 milliárd forint) veszteséget termelt az Erste bankcsoport az idei II. negyedévben; az eredményt többek között a magyarországi és romániai leányvállalatok húzták le.

Az 1,03 milliárd eurós nettó veszteség kissé jobb az elemzők által várt 1,1 milliárd eurónál. Az I. negyedévet még enyhe, 103 millió eurós (32 milliárd forint) pluszban zárta az osztrák pénzintézet.

A 2014-es évre változatlanul 1,6 milliárd euró veszteséget vár a bankcsoport, ahogy azt július elején közölte, általános megrökönyödést váltva ki a piacon.

Szakértők rámutattak: a veszteség egyszeri hatásoknak, a II. negyedévre csoportosított leírásoknak a következménye.

Az Erste az első fél évben 130 millió eurót (40,5 milliárd forint) különített el a magyarországi devizahiteleseket segítő, ősszel elfogadandó törvény miatt. A második fél évben további 170 millió eurót (53 milliárd forint) különít el ugyanerre. A magyarországi leánycég vesztesége 142,9 millió euró (44,56 milliárd forint) volt idén az első hat hónapban.

A szakértők szavait támasztja alá, hogy javult a bankcsoport üzemi eredménye, és a nem teljesítő hitelek aránya 9,4 százalékra csökkent június végére.

Az Erste Tier 1 tőkemegfelelési mutatója is javult, 11,7 százalékra az I. negyedév végi 11,1 százalékról a szigorú, Bázel III-as előírások szerint.

A bank részvényei csaknem 1 százalékot erősödtek a csütörtök reggeli kereskedésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint leépített a Posta

A Magyar Postánál már alig 31 ezren dolgoznak, pedig négy éve még a 34 ezret is meghaladta a… Tovább olvasom