Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Mikulásgyár: 350 céget kérdeztek meg

50 cég marketing- és HR-vezetőjét kereste meg a Mikulásgyár, hogy dolgozóinak engedélyezzék, munkaidőben mehessenek önkéntes munkát végezni.
A cégek 45 százaléka pozitívan állt a kéréshez, 25 százalékuk kimondottan felháborítónak tartotta, hogy a munkaidőt ilyen célokra használják fel.

Ugyanakkor a HR-vezetők 90 százaléka tartotta elképzelhetőnek azt is, hogy a jövőben olyan rendezvényhelyszínen tartsák vállalati eseményeiket, amelyek bérleti díja jótékony célt szolgál. Ennek ellenére még nincs teltház a Mikulásgyár rendezvénysátrában. A fő ok, hogy kevesebb pénzből gazdálkodnak a karácsonyi partikat szervező HR- és marketingosztályok - nyilatkozta Bóta Renáta, a Mikulásgyár rendezvényigazgatója.

Idén december 9-21 között nyitja meg kapuit az ország legnagyobb jótékonysági akciója, a Mikulásgyár, amely hét éve működik a fővárosban. Ide hozhatják adományaikat (élelmiszereket, játékokat stb.), akik szeretnék, hogy legyen ajándék azok fája alatt is, akiknek a Mikulásgyár segítsége nélkül nem lenne lehetőségük erre. A beérkező adományokat önkéntesek csomagolják.

Tavaly az önkéntesek ötöde, idén pedig a fele érkezik valamelyik hazai vállalattól, ők munkaidőben, a saját vállalatuk szervezésének köszönhetően dolgoznak az akcióban. A résztvevők növekvő száma is azt bizonyítja, hogy egyre több vállalat gondolja úgy, hogy a társadalmi szerepvállalást komolyabban kell vennie - nyilatkozta Bóta Renáta.

Sok cégnek csak kakaópartira futja

A HR-vezetők körében nagy sikert arat a Mikulásgyár kezdeményezése, amely arra próbálja rávenni a vállalatokat, hogy olyan helyszíneken tartsák eseményeiket, ahol a bérleti díjat jótékony célokra fordítják.
Ilyen például a Mikulásgyár mellett felállított, 800 négyzetméteres, fűthető rendezvénysátor is. Eddig 23 cég jelezte, hogy rendezvényt szeretne tartani itt - mondta Bóta Renáta.

Az elmúlt éveknél kevesebb pénzt tudnak a vállalatok karácsonyi partikra fordítani, sok cég "csak" kakaópartira hozza dolgozóit és azok családtagjait, esetleg rövidebb állófogadást tart a helyszínen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden lakásra kötelező lesz az energetikai tanúsítvány - Kalkulátor itt

Használt lakásokra is kötelező lesz az energetikai tanúsítvány 2012. január 1-től. Számoljon a… Tovább olvasom