Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Miénk a szakma! - Licitálj és vidd haza!

A pályázat mottója: "Álmodd és teremtsd meg szakmád cégérét!"

Nézd meg és szavazz! Vedd meg, hát licitálj!

Szakképző iskolák diákjai különleges egyedi tárgyakat készítettek szakmájuk bemutatására. Szavazni lehet, hogy ki legyen a közönségdíjas. Szavazz Te is a www.kisalfold.hu/mienkaszakma oldalon.

A tárgyakat a legnagyobb árat ajánlók haza is vihetik.

Licitálj Te is! ITT TUDSZ LICITÁLNI >>

ITT TUDSZ SZAVAZNI >>

December 8-ától egy hónapig Győrben az Iparkamarában (Szent István u. 10/a) megnézheti az alkotásokat. A szavazás és a licit 2012 január 8-án éjfélkor zárul.

Szavazz, licitálj, legyen egy különleges alkotásod!
Miénk a szakma! - Kreatív tárgykészítéssel pályáztak a diákok

Tárgyak

Székszobor fából
Terített életkép
Fém autó modell
Agyag szobor
Tűzzománc edény
Ékszertartó bőrből
Üvegplasztika
Emberalak fából
Díszdoboz
Virágkompozíció
Vastárgyak
Ágasfa
Hátizsákok
Cégér Élelmiszerből
Virágórák
Takarítós szobor
Kőműves szerszám makett
Dísztorta
Mézeskalács makett
Marcipán kastély
Gyöngy-virág
Karkötő
Üvegtartó kőből
Fűszertaró kisszekrény
Tükör üvegből és fából
Grillázs
Próbababa
Ruha
Makett
Női fej
Tesla villamos tekercs
Szélerőmű makett
Babaruha
Rongybaba
Terítés

Képek

Növénykép
Rajz
Falikép
Cégér himzéssel
Hajhullámok
Üvegkép
A megyei kereskedelmi és iparkamara októberben pályázatot írt ki szakképző iskoláknak, olyan tárgyi pályaművek elkészítésére, amelyek anyaghasználatukban és formavilágukban jellemzik és megfogalmazzák szakmájukat, annak szépségét és milyenségét, s ugyanakkor kreatív, ötletes és fiatalos módon vannak megjelenítve.

Hagyományteremtés is a cél, hogy a diákok évről-évre szakmájuk szeretetéből, ismeretéből, s ugyanakkor kreativitásból és természetesen a fiatalokra oly jellemző lendületes gondolkodásmódról is tanúbizonyságot tehetnek.

Álmodnak és teremtenek

Pályázatunk mottója: "Álmodd és teremtsd meg szakmád cégérét!" máris beteljesedni látszik, hiszen közel hatvan tárgy elkészítésére jelentkeztek a diákok. December 5-ig kell a kamara győri székházába behozni az elkészült pályaműveket. Ha csak a témafelsorolást nézzük át, akkor is látszik, hogy az alkotások mennyire érdekes, színes kavalkádjára számíthatunk.

A pályaműveket a december 8-án Győrben a kamarai székházban /Szent István u. 10/a./ a Kamarai Nyílt Napon megnyíló „Miénk a szakma!" Kamarai Kiállításon mutatjuk be. A kiállítás egy hónapig tart nyitva. Ez alatt az idő alatt a kisalfold.hu/mienkaszakma aloldalon is meg lehet nézni a tárgyak fotóit. Szavazni is lehet a közönségdíjat elnyerő alkotásra, valamint az összes tárgyra lehet licitálni. A licit 2012. január 8-án éjfélig tart. A közönségdíj nyertesét, a licit eredményét, valamint a szakmai zsűri helyezéseit 2012 január 12-én a kamarai évindító fogadáson, és ezzel egy időben a kisalföld.hu-n a licitálás helyén hozzuk nyilvánosságra.
A tárgyak licit útján való értékesítéséből befolyt összeg a diákok szakképző iskoláját illeti, ahol a diákok javára fordítják majd azt.Pályázó diákok szakképző iskolái
- Gábor László Építőipari Szakképző Iskola
- Haller János Általános, Szakközép- és Szakiskola, Mosonmagyaróvár
- Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár
- Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolája
- Krúdy Gyula Gimn., Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátó Ipari Szakképző Iskola
- Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium
- Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság - Kovács Margit Általános és Szakképző Iskola
- Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola
- Speciális Szakiskola
- Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

Miénk a szakma - Licitáljon az alkotásokra!


A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiemelt célja, hogy elősegítse és gondozza a szakoktatás és a gazdaság kapcsolatainak erősítését, aktívan részt vegyen a régióban létrejött oktatási folyamatok és megteremtett szakoktatási értékek és termékek megóvásában és gazdasági hasznosításban. Támogatja, hogy a diákok a korszerű gyakorlati ismeretek elsajátításán túl saját kreativitásukat, ötleteiket is meg tudják alkotni. A kamara egy-egy újabb, a diákok érdeklődésére számot tartó programmal, versennyel ösztönzi szakmájuk mesterfogásainak megismerésére, megismertetésére őket.

Remélhetően ez az első alkalom egyben egy szép hagyományt is teremt. Teret ad az alkotásnak, az innovációnak. Elismerés jár a diákoknak, segítő pedagógusoknak, akik nagy érdeklődéssel és elszántsággal készítik lapunk megjelenésekor is pályamunkáikat.

Várunk mindenkit december 8-ától egy hónapig a kamarában, hogy megnézze az alkotásokat. Hívunk mindenkit, hogy a www.kisalfold.hu/mienkaszakma címen nézze meg a fotókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig változott: 300 forint körül az euró

Alig változott szerdára virradóra a forint a legfontosabb nemzetközi devizanemekkel szemben a… Tovább olvasom