Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Midibuszt tesztelt a BKV

A mosonmagyaróvári Kravtex Credo midibuszát teszteli vasárnapig a BKV a 39-es vonalon.

Magyar gyártmányú midibuszt tesztel vasárnapig a BKV a 39-es vonalon; a mosonmagyaróvári Kravtex Credo modelljének egyéb változatait a közlekedési cég korábban már tesztelte és pozitív visszajelzéseket kapott.

Krankovics István, a gyártó Kravtex ügyvezető igazgatója a midibuszt bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 9,5 méteres, szériaérett busz iránt nagy érdeklődés mutatkozik magyarországi Volán vállalatok részéről, de a budai Várban nem tudna közlekedni, mert nem fér el. Ha a BKV 8 méterben szabja meg a midibuszok hosszúságát, akkor a pályázaton a gyártó nem tud indulni, mert nem tudnak és nem is fognak 8 méteres buszt gyártani.

A 32-35 milliós jármű legtöbb alkatrésze magyar, vagy Magyarországon szerelik össze, légkondicionálóval felszerelt és 78 utas szállítására alkalmas, Iveco motorja teljesíti az Euro5-ös károsanyag-kibocsátási normát is.A Credo midibuszát a BKV utasai - ahogy eddig is - ingyen használhatják, a BKV pedig erről a járműről is várja az utasok véleményét az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre.

A BKV-nak jelenleg 40 midibusza van, ezek főként a várban és a Gellért-hegyen közlekednek, de rendkívül rossz műszaki állapotban vannak. A Nemzeti Közlekedési Hatóság az elmúlt hetekben többször is razziaszerűen vizsgálta ezen buszok műszaki állapotát és többet is kivontak a forgalomból. Bár a BKV tavaly júliusban kiírt egy pályázatot midibuszok üzemeltetésére, döntés azóta sem született. Sajtóértesülések szerint befagyasztották a midibusz-tendert, mert a közlekedési társaságnak nincs pénze rá.

A Credo csuklós, illetve szóló változatait a BKV korábban már sikeresen tesztelte.

Olvasóink írták

  • 2. boy2000 2010. szeptember 07. 22:08
    „úgy hallottuk Krankovics úr átvenné a Kisalföld volánt!Nagyon jó lenne!!!!!!Elég volt a kommunista maradi felfogású tolvaj bandából!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szándékosan tönkreteszik a céget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Biztos a munkások is nagyobb megbecsülést és több fizetést is kapnának!Mocskos kizsákmányolás folyik a volánnál!!!!!!”
  • 1. zopika02 2010. augusztus 31. 14:35
    „Ez csak állandóan sírni tud. Ezért, azért meg amazért nem tud indulni a pályázatokon... Utána meg siránkozik a megrendelések elmaradása miatt.. Talán majd a várat kicsit megnagyobbítják neki hogy elférjen. Nem is értem miért változtatna a BKV a kiíráson, ha egyszerűen nem fér el nagyobb.
    " Ha a BKV 8 méterben szabja meg a midibuszok hosszúságát, akkor a pályázaton a gyártó nem tud indulni, mert nem tudnak és nem is fognak 8 méteres buszt gyártani." Tipikus kommunista duma. Majd arrébb tolják neki a falakat.... Bruhahahaha....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a családok hitelállománya

A háztartások hitelállománya július végére 8.446 milliárd forintra csökkent. Tovább olvasom