Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Midibuszokat szállít Svédországba a Rába

A jármű ma az egyetlen olyan magyar fejlesztésű
autóbusz, amit a gyártó értékesíteni tudott a külpiacokon.
A korábbi kedvező minőségi és üzemeltetési tapasztalatok után újabb megrendelést kapott a Rába Jármű Kft. a svéd Vinga Bus-tól S91 típusú midibuszok szállítására.

A jármű ma az egyetlen olyan magyar fejlesztésű autóbusz, amit magyar gyártó értékesíteni tudott a külpiacokon, és amelyre nemzetközi szinten igény van.

A járműveket 2014 tavaszán szállítja a Rába, azt követően pedig biztosítja a szerviz- és pótalkatrészhátteret is.

A tavalyi évben teljesített skandináv megrendelést követően újabb midibuszok szállítására kapott megbízást a Rába Jármű Kft. a svéd Vinga Bus-tól. Az öt darab jármű jellemzően iskolabuszként áll forgalomba, és környezetbarát biodízel üzemanyaggal üzemel majd Svédországban. A Molitus Kft.-vel és a Webasto Hungária Kft.-vel együttműködésben készülő járművek kiváló európai referenciákkal rendelkeznek.

A midibusz első generációjából több száz üzemel Európában, többek között Görögországban, Csehországban, Lettországban, Norvégiában vagy épp Izlandon, amely jól mutatja, hogy az autóbusz eltérő körülmények között is kiválóan funkcionál.

A modern, európai típusbizonyítvánnyal rendelkező S91-es autóbuszok speciálisan midibusz alkalmazásokra kifejlesztett önjáró alvázra épülnek. Az egyedülálló alváz-konstrukció a Rába fejlesztőmérnökeinek munkáját dicséri.

A modell egyik legfontosabb előnye ezáltal, hogy mindazzal a tudással, felszereltséggel és kényelemmel rendelkezik, mint a normál autóbuszok, mérete és fordulékonysága miatt pedig tökéletesen alkalmas a szűk belvárosi forgalmak költséghatékony lebonyolítására.

A piaci visszajelzések és az újabb svéd megrendelés is azt igazolja, hogy az S91-es midibusz kiváló minőségű, európai színvonalú termék, a magyar fejlesztésű és gyártású buszok közül az egyetlen, amelyre az idei évben külföldi megrendelés érkezett, és amely nemzetközi szinten is bizonyíthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A készpénz még nélkülözhetetlen

A bankolás drágulása miatt egyre többen gondolják úgy, hogy inkább készpénzben szeretnék megkapni a… Tovább olvasom