Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Mi lesz így Totyával? - Végtörlesztési törvény: az UniCredit meggondolja, terjeszkedik-e a régióban

Magyarországon a végtörlesztési törvény miatt fiókhálózat-bővítési tervének befagyasztását fontolgatja a bank.
A lassabb növekedéshez igazítja bővítési terveit a Közép- és Kelet-Európai térségben az UniCredit, Magyarországon a végtörlesztési törvény miatt fiókhálózat-bővítési tervének befagyasztását fontolgatja a bank - mondta az UniCredit Magyarország tulajdonosának térségi igazgatója egy szerdai lapinterjúban.

Az év elején készült hálózatbővítési terv szerint 2015-ig kilencszáz új fiókot nyitna a régióban az UniCredit. Jelenleg pontosítják a tervet. "A lassabb gazdasági növekedés kevesebb bevételt jelent, ezért az expanzió ütemét is ehhez igazítjuk" - mondta Giani Papa, az olasz UniCredit-csoporthoz tartozó Bank Austria közép- és kelet-európai igazgatója az osztrák Wirtschaftsblattnak. Kitért arra is, hogy Törökországban mindenképpen terjeszkedni akar a bankcsoport, Romániában egyelőre kivárnak.

Magyarországon "egészen más a helyzet", ott "sokk érte" a bankot - mondta Papa. "Ez az új törvény sokkhullámokat fog kiváltani" - tette hozzá. "Nem csökkentjük a jelenlétünket, de mérlegeljük, hogy befagyasztjuk a terjeszkedést" - fogalmazott Papa.

Papa mindamellett úgy látja, hogy a törvény pénzügyi hatásai korlátozottak lesznek a bankra nézve. "A várható legrosszabb esetben is megbirkózunk vele" - mondta. Magyarországon elsősorban lakossági bankként működik a pénzintézet, így devizahitel-állománya 765 millió euróval "nem nagyon nagy" - fogalmazott. Az időbeli korlátozás miatt legrosszabb esetben "az alsó tartományban elhelyezkedő kétszámjegyű milliós nagyságrendről" lehet szó Papa szerint. Az intézkedések azonban megváltoztatták a játékszabályokat, így a hatásuk nagyobb lesz, mint csupán a pénzügyi következmények - tette hozzá.

Illusztráció
Illusztráció


Papa kijelentette, nem hiszi, hogy Görögországban államcsőd következik be. "Sokan nincsenek tudatában egy csőd várható súlyos következményeinek. Ezért nem hiszem, hogy Görögország csődbe megy" - mondta.

A bankcsoport továbbra is növekedni akar Oroszországban, még ha jelenleg át is gondolják a bővítési terveket. Az igazgató nem kommentálta azokat az értesüléseket, hogy eladnák török leányvállalatukat a YapiKredi-t és a lengyelországi Pekaót. Mindkettő nagyon nyereséges és fontos tagja a csoportnak - mondta.

Olvasóink írták

 • 13. AntiFricc 2011. október 02. 09:42
  „Sokk érte a bankot, háááááááááá! Bárcsak érné nagyobb sokk.

  Unikredenc bank, ráfázol bank, mind egy kutya.
  El lehet húzni Magyarországról!!!”
 • 12. gjozsi88 2011. szeptember 23. 19:45
  „Uninterested 2011.09.21. 19:10
  Nekem ne kezdjen pityeregni egy bank, ha fél(!) év alatt 1,32 milliárd EUR a nyeresége(!), ennek nagy részét a lakosságon nyerészkedéssel keresik. Mindjárt megsajnálom..."

  Ez rohadtul tetszik.......csak hogy ezt az adatot ÉRTÉKELNI lehessen ,bizony szükséges lenne tudni, hogy mennyi az a befektetett tőke, ami ezt a nyereséget termeli meg!
  Ugyanis ha ezért a nyereségért be kell fektetni 100 milliárdot, akkor ez csupán 2,64%, ha ennél többet kell ezért befektetni még rosszabb az arány!”
 • 11. bojtár 2011. szeptember 22. 09:52
  „10. mindigatutit 2011.09.22. 09:35
  Hát ezt most sértésnek vettem a részemről és mi köze van ennek a fideszhez?”
 • 10. mindigatutit 2011. szeptember 22. 09:35
  „moderálva>azt hiszitek a "magyar" bankok jobbak??istenem:(((látni,hogy nálatok működik a fidesz propaganda”
 • 9. karakter 2011. szeptember 21. 20:14
  „Én meg meggondolom, hogy bankban tartom-e a pénzem.”
 • 8. westi 2011. szeptember 21. 19:22
  „Ha csak egy kicsi hiányzik, 247% thm és már kapod is az uzsorát. :DD”
 • 7. Uninterested 2011. szeptember 21. 19:10
  „Nekem ne kezdjen pityeregni egy bank, ha fél(!) év alatt 1,32 milliárd EUR a nyeresége(!), ennek nagy részét a lakosságon nyerészkedéssel keresik. Mindjárt megsajnálom...”
 • 6. kolombela 2011. szeptember 21. 17:26
  „5. pancser 2011.09.21. 17:14
  Szerinted a Legnagyobb Magyar, amikor a hitelt megírta arra gondold, hogy a cionista pénzhatalom imádott Magyarországát mondhatni a nyomorba dönti?
  Nagyon kár volt Széchenyivel példálóznod. Ö a tisztességes hitelről írt, ami valóban felemeli és segíti a nemzetet és nem erről a kizsákmányoló, kisemmiző borzadályról!”
 • 5. pancser 2011. szeptember 21. 17:14
  „Ennek az országnak nem kellenek a bankok, ennek az országnak csak bűnbak kell. Szegény Széchenyi nem gondolta volna, hogy népe az ő fiatalsága óta jottányit sem fejlődött, hiába írta meg a Hitel-t.”
 • 4. kolombela 2011. szeptember 21. 17:13
  „Micsoda hatalmas tragédia, hogy egy bank nem terjeszkedik a régióban. Egyébként ez semmi más mint a mocskos üzletpolitikájuk egy része, amit zsarolásnak hívnak.”
 • 3. rázó 2011. szeptember 21. 16:03
  „Amikor elolvastam a címet, kis híján összetojtam magamat!! Itt hagy minket árván ez az áldott jó bank? ? Mi lesz így velünk?? Jajjajjaj!!!!”
 • 2. pappe 2011. szeptember 21. 13:51
  „Amúgy ez is egy pánikkeltő cikk. Nem azt mondják ugyanis, hogy az Unicredit becsődöl, meg nem is azt, hogy kivonul, hanem csak azt, hogy nem bővítik (egyelőre). Tehát minden marad a régiben és még Totyát is látni fogjuk egy darabig a BL meccsek előtt és mögött...”
 • 1. bojtár 2011. szeptember 21. 13:18
  „nagyon helyes.Magyar bankot akarunk!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stagnáló kiskereskedelem

A júliusi forgalom 0,3 százalékkal elmaradt az előző havitól. Tovább olvasom