Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Mi jöhet még? - Az olajár emelkedett, a forint drágult egy hét alatt

A nyersolaj ára több mint egy dollárral emelkedett egy hét alatt péntek estig, miközben közel 4 forinttal gyengült a dollár ugyanebben az időszakban.

Részben az olajár és a forint/dollár árfolyam alakítja a magyarországi benzinárakat. Pénteken az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 91,67 dolláron fejezte be a napot, míg egy héttel korában 90,48 dolláron zárt. Pénteken késő este a dollár 206,62 forinton állt, szemben az egy héttel korábbi 210,52 forinttal.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. elemér 2011. január 06. 02:47
  „A muzulmánok is dicsekedhetnek ilyen alapon hogy mik voltak. A bukott kontinensen is ezt nyomják a gyarmatositók. Amig az aranyat hajószámra lopták ámerikábol és a benszülötteket dolgoztatták nagyon jól ment nekik. Ámerikának köszönhetik hogy hazalettek küldve.”
 • 33. szocdem 2011. január 04. 12:31
  „Idáig mindent Ámerikának köszönhetnek.

  Valóban. A globalista utópista neokapitalista barmoknak, akik voltak oylan kapzsik, hogy észre sem vették hogy lealázza őket pár "rizses"..

  Ne felejtsd el, hogy a világon még a zsidó kalmárok, és az angol törzsek is kannibálok voltak, de minimum nyersen ették a húst amikor a kínaikanak már társadalmuk, művészetük, tudományuk, és komoly katonai erődjeik voltak.... Nem hiszem hogy nekik kellene tőlünk vagy tőletek tanulni..

  Kína felzabálja pár éven belül ámerikát, és remélem nálunk is letünik a vele való példálózás..”
 • 32. elemér 2011. január 03. 14:43
  „Az meglehet hogy kötnek szerzödést egymásközt ala a ruszkival. Kereskedünk és elszámolunk egymásközt forint visa juan.”
 • 31. elemér 2011. január 03. 14:26
  „Itt a döntés: a kínai exportorök külföldön tarthatják bevételeiket A kínai kormányzat jövore engedélyezni fogja, hogy az ország exportorei bevételeiket külföldön tarthassák - közölte pénteken a valutamuveleteket szabályozó központi hatóság. A lépés egyrészt azért jó a gazdaságnak, mert csökkenti a kínai vezetésre nehezedo nyomást, hogy értékelje fel a nemzeti valutát, másrészt segíti a kínai vállalatok külföldi terjeszkedését. Korábban az exportor cégeknek haza kellett utalniuk valutában szerzett bevételeiket, s ennek köszönhetoen óriásra duzzadt a kínai valutatartalék, ami most a legnagyobb a világon: 2.648 milliárd dollárt tett ki szeptember végén. Kínát rendszeresen bírálják külföldi partnerei - legfoképpen az Egyesült Államok -, hogy a jüan alulértékelt, s ez hátrányos helyzetbe hozza a külföldi partnereket, mert a gyenge árfolyam növeli az exportot, és közvetve rontja a nyugati gazdaságok foglalkoztatási és versenyképességi teljesítményét. (MTI) Szóval az állami cégek hazaküldik a valutát ami duzzajtsa az állami kasszát. Nyugati és Ámerikai cégek nem államositottak és a profit az nem az államkasszát duzzasztja. Tény hogy profitállnak, sött az amcsi cégek televannak pénzel. Tudom hogy Mo.-n összekeverik a szezont és a fazont. Nálunk Ámerikában a profit fontosab, mint az hogy mi megy e az állami kasszában. Nem lehet egy állam erös, ha gyengék a privát cégei. Rizsások csak most kezdenek ébredezni és kereskednek a saját pénzükkel a környékben és a ruszkival. Egyszerüen komplikált yuan-t vásárolni mert ök ezt tiltják. Nem ugy van az hogy gyerünk nyomás és mi kontrolljuk a kereskedelmet saját pénzükel. Szeretnének szabadulni a dollártol de az nehezen megy és idöben tart. Az amcsi cégek pedik közben profitállnak. Nem a rizsások találták fel a globalizmust se a spanyolviaszt. Elöjelzés, a dollár értéke az idén 7%-al emelkedik a benzin ára pedig plusz 30%-al. Rizsások nyomják az angolt, mert ez a igazi lingua franca. Nektek se szabad lemaradni.;))”
 • 30. gjozsi88 2010. december 24. 10:42
  „elemer!
  Tudod miért?
  Mert az amcsik inflációt gerjesztettek, igy a saját amerikai papirjaik is kevesebbet értek....! De ez nem az amerikai gazdaság stabilitását szolgálta, hanem növelte a kockázatukat, azaz a kinaiak magasabb felárért vették meg a papirjaikat!”
 • 29. elemér 2010. december 24. 08:39
  „Ha millióval tartozol az neked félelmetes. Ha billióval tartozol az félelmetes a bankodnak. Mikor a Fed 600 billiot nyomtatott akkor a rizsások beszartak.;))”
 • 28. knifemaster 2010. december 24. 07:53
  „27. hozzászólás elemér 2010.12.23. 23:43
  :D:D:D:D:D
  Mond csak ,kinek a tulajdonában is van a FED?
  Félelmetes,hogy még mindig van lejjebb dear mekk elek.”
 • 27. elemér 2010. december 23. 23:43
  „Egyedüli világnyelv az agol, "lingua franca." Aki ezt nemtudja, az még nem volt tul Mo. határain. Rizsásokra nincs szükség, mert Ámerika tudja nyomtatni saját pénzét a dollárt. Ezt csak tudomásul vehetik. Mikor Októberban megszavazta az USA kongresszus hogy a rizsások manipulálják a pénzüket, akkor Wen Jiabao gyorsan elszaladt Brusszelbe, és nyalta ott mindenkinek a seggét. Idáig mindent Ámerikának köszönhetnek.”
 • 26. gjozsi88 2010. december 23. 21:13
  „elemer!
  A gazdasági folyamatok a világ számos nyelvén folynak nem csak angolul!
  Az orosz, vagy arab bármikor angol tudás nélkül beszarat bennetek.....ahogy a kinainak sincs szüksége igazán angolra, mikor az amerikai pitizik neki, hogy vegye meg a papirjait!
  Mit gondolsz Obama miért futkos annyit keletre...?”
 • 25. elemér 2010. december 23. 19:47
  „Friss még meleg is. (USA Today) Ha igy megy akkor tavaszra 10%-al lehet magasabb az olaj ára.”
 • 24. elemér 2010. december 23. 16:19
  „23. h.sz. gjozsi88
  "Mi van azokkal akik még véletlenül sem kereskednek dollárral!"

  Azok nem használlnak olajat és nem vesznek részt a világgazdaságban. Bevásárolnak a Raiffeisen banktol és utána szijják a fogukat.

  "A forint stabil.....csak minden nap változik az árfolyama, bla, bla, bla..."

  A forint stabil, mert a mindennapi árfolyam nem számitt.

  "Persze Te ott mindent tudsz....mert angolul van! Komoly érv!"

  Ez igy igaz, tudnillik az információ, gazdaság, tudomány, media az mind angolul folyik a nagyvilágban. Mások azt tudják csak amit nekik leforditanak. Ez nagyon kellemetlen és rossz érzés amit nehéz lehet lenyelni.;))”
 • 23. gjozsi88 2010. december 23. 12:18
  „elemer!
  Mi van azokkal akik még véletlenül sem kereskednek dollárral!
  A némewt euró és magyar forint üzlet kapcsán, akár egy cseh koronás elszámolás is közbeiktatva....!

  A forint stabil.....csak minden nap változik az árfolyama, az utolsó 7-8 hónapban háromszor is a szokásos ingadozáson túl....a forint árfolyamát befolyásoló hitelminősítésünk két fokozattal leminősítése sem a stabilitást jelzi...!

  Persze Te ott mindent tudsz....mert angolul van!
  Komoly érv!
  De már számtalanszor elmondtam, hogy a közgazdaságban számok vannak.....!”
 • 22. elemér 2010. december 23. 11:19
  „A dollártol nehéz elszakadni, mert a piacon vagyis a világkereskedelemben az a alap, érted és nem az euro. Probléma az unioval az, hogy minden nációnak az unioban saját kereskedelmi és pénzügyi politikája van. Az IMF kamat általában keveseb vagy 0 mint amit egy bank követel. Mo. viszont nem egy csóro ország és más feltételekkel kapta a kölcsönt. Ezért nem is rajongott O.V. ujab kölcsönért. Látom hogy nyargalod ezt a instabil forintot. Tévedésben vagy, mert a forint az stabil. Raiffeisen bank Aug.-ban 3 billio forintot dobott a piacra kötvényekben és ezek 2 évre szolltak. Ha a forint árfolyam 250 alá megy az eurohoz viszonyitva, akkor minden nap 8.5%-ot fizet. Ha nem akkor semmit nem fizet. A mai napig semmit nem fizettek ezek a kötvények.

  http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=1Y

  Te viszont obégatsz a választások óta hogy bezuhant a plafon. Eltéröleg a közhiedelemtöl én Ámerikában jobban tudom a tényeket, mint te vagy a sok okoskodó Mo.-n. Minden tudás alapja az angol.;))

  http://www.imf.org/external/np/exr/facts/howlend.htm”
 • 21. gjozsi88 2010. december 23. 08:07
  „elemer!
  Az árfolyam egy tétel....azon felül kell fizetni egy felárat, hogy valakit meggyőzzön arról, hogy egy stabil valutát adjon el egy instabil forintért...!
  Egyébbként az IMF kisebb kamattal ad hitelt, mint a bankok, akik egyébbként viselik az ország kockázati leminősítésének a hatásait is!
  Szakadj már el a dollártól.....az nem elég, hogy önmagához képest mi történik vele!
  Minden attól függ, hogy ehhez képest más devizák hogy változnak, melyek az adott országok gazdasági teljesítményeinek következményei, általában, melyet a közvetlen környezetük képes befolyásolni is....szóval ez annál bonyolultabb!”
 • 20. elemér 2010. december 22. 17:24
  „Az USA GDP kimutatás szinte jelentéktelen volt. Olaj ár spekuláció erre volt alapozva, meg hogy a tartalék az USA-ban kevés. Nem ugy néz ki hogy az árak emelkednek ezután. A dollár valamit gyengült és ilyenkor bevásárolnak elöre az olajbol. Ez most befejezödött mert kijózanodtak a spekulálók.”
 • 19. elemér 2010. december 22. 15:21
  „Igen és ez a IMF meg a külföldi bankok akik 11% kamattal adnak kölcsönt.”
 • 18. gjozsi88 2010. december 22. 14:17
  „elemer!
  Ráadásul nem forintba veszik meg, hanem dollárban....és ugye találni kell olyan hülyét is, aki a stabil dollárját eladja egy jóval gyengébb instabilabb forintért....!”
 • 17. elemér 2010. december 22. 10:45
  „Hasamra csapok, a kutnál nem azt az árat fizetik mint amiért az olajat vették. Természetes hogy van abban adó és most nem arrol van itt szó.”
 • 16. elemér 2010. december 22. 02:25
  „Józsi hogy neked is legyen fogalmad én innen vagyok informállva a nagyvilágbol. 2000 riporter dolgozik világszerte nekik. Charli Rose is köztük van mint TV interjuer és online.

  http://www.businessweek.com/”
 • 15. elemér 2010. december 22. 01:04
  „Az olaj ára pár hónap óta emelkedett, mert a piac ugy lássa hogy javul a gazdaság jövöre. Ma pedig az USA kimutatás is állitólag ezt fogja igazolni. Aztán a leltár is alacsony, mert nem vásárolták. Olajat valami sóbarlangban tárolnak. Az USA piac az egyik legnagyob a világon. Kereskedök és spekulálok nyomták fel az árakat. Lehet vásárolni 1, 3, 5, 10 évre elöre. Eladni is lehet azt amit megvettek elöre. Ezen lehet keresni. Igy müxik ez a nagyvilágban és Mo. nem kivétel. Ha lassu a világgazdaság akkor az Opec csökkenti a termelést vagy az árakat próbállja igazgatni. Megnyissák a csapot vagy lelassitják. Mikor Busht választották akkor megnyitották a csapot a Saudik hogy olcsób legyen az olaj. Bush olajos volt. Ámerika nélkül nem léteznének a szarháziak. Mit képzeltek miért kellet Irakban demokrácia. Mo.-n ma az infláció oka a magas olaj árak. Remélem Józsi megint okosabb lett tölem.;)) Friss, még meleg is:

  http://seekingalpha.com/article/242946-the-trend-vs-the-new-normal”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz-e kamatemelés hétfőn?

Mind Londonban, mind Budapesten megosztottak az elemzők a Monetáris Tanács hétfői kamatdöntő ülése… Tovább olvasom