Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Mexikóvárosban a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége

Mexikóvárosban rendezik meg a G20-ak fiatal vállalkozóinak találkozóját, melyen az Európai Uniót és Magyarországot a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) alapító elnöke Kovács Patrik képviseli.
Kovács Patrik és delegációja pénteken indult Mexikóvárosba. A FIVOSZ-on keresztül magyar cégek és innovatív termékek is kijutottak erre a fórumra.

Ez év januárjában Új-Delhiben létrejött a G20-ak fiatal vállalkozói szövetsége (G20 YEA), a világ egyik legmeghatározóbb nemzetközi ifjúsági szervezete. A G20YEA a G20 országok fiatal vállalkozóit fogja össze. A kezdeményezést elismerik a G20 kormányok, az ENSZ és egyéb nemzetközi szervezetek. A szövetség stratégiai partnere az Ernst&Young és a McKinsey tanácsadó cég.

A G20 országok fiatal vállalkozóit összefogó szervezetek nem csupán a nemzetközi szövetség alapszabályát véglegesítették januárban, hanem egyben történelmet is írtak. Ugyanis hivatalos formában is megalkották a világ legmeghatározóbb nemzetközi ifjúsági szervezetét - mely a föld GDP-jének 80%-a mellett, a fiatal vállalkozók tekintetében a legnagyobb tudástőkét is képviseli.Mexikóvárosban többek között szó lesz a különböző támogatásokhoz való hozzáférés kritikus kérdéseiről. Fő téma lesz még a rendezvényen, hogy miként lehet még jobban ösztönözni a fiatalokat saját vállalkozás beindítására. A munkamenet körvonalazni fogja a pénzügyi kihívások témakörét is. Továbbá megtárgyalják az Erst & Young hasonló témákban végzett friss kutatását, melyben közel ezren vettek részt.

A FIVOSZ-on keresztül egyébként magyar cégek és innovatív termékek is kijutottak erre a fórumra.


Az ifjúsági vállalkozás fejlesztés (melynek az eu-ban is elismert úttörője Kovács Patrik a Fiatal Vállakozók Országos Szövetségének alapító elnöke, és FIVOSZ) felértékelődik, mert a gazdasági és az ifjúsági foglalkoztatási válság (Eu-ban a fiatalok 20,5%-a munkanélküli) az önfoglalkoztatásra tereli a hangsúlyt. Ahogy a világban a FIVOSZ által elkezdett folyamatok (Fiatal Vállalkozók Hete, G20, Yes, Fiatal Vállalkozók Napja az európai parlementben), úgy hazánkban is a FIVOSZ az, aki a humán és a gazdasági oldal összevonásával a stabil jövőt jelentheti.
Kapcsolódó linkek:

http://www.g20yes.com/

http://www.g20yea.com/

https://www.facebook.com/G20youngentrepreneursummit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zöld gazdaság lehet a kiút a szegénységből

Az ILO szerint a zöld gazdaságra való áttérés 60 millió új munkahelyet is teremthet világszerte. Tovább olvasom