Kisalföld logö

2018. 11. 22. csütörtök - Cecília 4°C | 7°C Még több cikk.

Mérséklődött az ipari termelés csökkenése

Az ipari termelés 2009 júniusában 18,6 százalékkal csökkent 2008 júniusához képest, 2009 májushoz viszonyítva pedig szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva 1,9 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatok alapján.

A termelés volumene az év első hat hónapjában 22,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az ipari termelés 2009 májusában 22,1 százalékkal csökkent munkanaphatástól megtisztítva és korrekció nélkül, míg áprilishoz képest szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva 2,6 százalékkal emelkedett a mutató.

Munkanap hatással kiigazítva az ipari termelés csökkenése 2008 júliusától folyamatos. A múlt év júniusában még 0,8 százalékkal nőtt az ipari termelés a munkanappal kiigazított adatok szerint.

A legnagyobb arányú éves csökkenést a KSH 2008 decemberében regisztrálta, amikor az ipari termelés 33 százalékkal volt alacsonyabb a 2007 decemberinél. Azóta változó ütemű volt az ipari termelés csökkenése.

Havi összevetésben januárban decemberhez képest 3 százalékkal emelkedett az ipari termelés szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva, míg februárban 2,5 százalékkal csökkent, majd márciusban újból emelkedett 4,5 százalékkal. Áprilisban márciushoz képest 5,0 százalékos visszaesést közölt a KSH.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házilag tilos a pálinkafőzés

Győr-Moson-Sopron - A házilag, saját fogyasztásra történő pálinka előállítása továbbra is tilos. A… Tovább olvasom