Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mérséklődött a pénzbehajtások száma

Húszezerrel kevesebb pénzbehajtás indult idén, mint tavaly, a legtöbbször most is a rezsicégek léptek fel nem fizető ügyfeleikkel szemben - számol be pénteki cikkében a Magyar Nemzet.
Az újság a Magyar Országos Közjegyzői Kamarától megtudta: január eleje és augusztus vége között a hitelezők 344 ezer esetben döntöttek úgy, hogy jogi útra terelik nem fizető adósaik ügyét, és azt kérik a közjegyzőktől, állítsák ki az eljárás első lépésének tekinthető hivatalos iratot, a fizetési meghagyást. Tavaly az augusztus végi részadat nagyjából 364 ezer kérelemről szólt.

Tóth Ádám, a kamara elnöke elmondta, hogy – a korábbiakhoz hasonlóan – idén is a rezsicégek kezdeményezték a legtöbb pénzbehajtást. A kiegyenlítetlen víz-, gáz- és villanyszámlák miatt indulhatott meg az idei eljárások nagyjából kétharmada. Máskor cégek egymás közötti pénzügyi vitái kerültek közjegyző elé, miként előfordultak parkolási ügyek is. Hitelkártya-tartozás vagy áruvásárlási hitel miatt viszont csupán elvétve keresték meg a hitelezők a hivatalos embereket, és a magánszemélyek sem terelték gyakran jogi útra követelésük behajtását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NFM: megfelel az uniós szabályoknak a nemzeti mobilfizetési rendszer

A július 1-jén megindult nemzeti mobilfizetési rendszer pozitív gyakorlati tapasztalatokkal szolgál, és visszaigazolta a jogalkotói szándékot - áll az NFM közleményében. Tovább olvasom