Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Mennyit spórolhat a lakáshitel támogatással? Kalkulátor

Kiszámolhatja, hogy megfelel-e az alapfeltételeknek, milyen futamidőre, mekkora összegben lehet jogosult az adómentes támogatásra.


Az idén április 4-én hatályba lépett miniszteri rendelet lehetővé teszi, hogy a munkáltató ötévente maximum ötmillió forintot adjon adó- és járulékmentesen – a fizetésén kívül – a dolgozójának azért, hogy támogassa lakásvásárlását továbbá a dolgozó törlessze forint vagy deviza alapú lakáshitelét.

Az ez évben 25 éves Kulcs-Soft Nyrt. elkészítette az ingyenesen használható Lakáshitel Támogatás Kalkulátorát, mellyel szeretnének segíteni mindenkit abban, hogy előzetesen el tudja bírálni, hogy az alapfeltételeknek megfelel-e, valamint milyen futamidőre, mekkora összegben lehet jogosult az adómentes támogatásra.

A program hasznos mind a munkáltatók, HR-szakemberek, mind a munkavállalók szempontjából, egyedülálló alkalmazás, amely a jogszabályoknak megfelelően a jogosultság előzetes megállapítására, valamint kalkulációjára egyaránt alkalmas.

A kalkulátor azt is megmutatja, hogy mekkora megtakarítás a munkáltató cég számára ez az adómentes támogatás - az eddig legkedvezőbb adózási feltételekkel adható - Cafeteria juttatásokhoz képest.

 
Fontos, hogy a hozzájárulás forint és deviza hitelekre egyaránt adható, azonban szabad felhasználású jelzálogkölcsönökre nem vonatkozik.

Ha utólag olyan információ derül ki, amely alapján nem lehetett volna jogosult a munkavállaló erre a juttatásra, a kifizetett támogatás 20 %-kal növelt értéke bérként adózó jövedelemnek minősül, ezért nagyon lényeges a körültekintő elbírálás a folyamat elején.

A támogatás igénybevételével kapcsolatos szabályozás 2014. április 3-án került kihirdetésre, a Magyar Közlöny 50. számában: 15/2014 (IV.3) NGM rendelet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjszámlák pénz nélkül

A magán-nyugdíjpénztári összegek államosításakor az hangzott el: a visszalépők megtakarításai egyéni… Tovább olvasom