Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Mennyi lesz az új családi pótlék és hol igényelhet? Változik a szocpol is

Április 1-től máshol kell igényelni a családi pótlékot, mint eddig. De hol, és mennyi jár?

25 év után változás a családi pótlékban

Április 1-től változik a családi pótlék igénylése! 2016. január 1-től újabb változás lép életbe

Április elsejétől a budapesti és megyei kormányhivatalok fedata lesz a családi ptótlék és az egyéb családtámogatások igénylésének az intézése.

Eddig a Magyar Államkicstár feladata volt, ott lehetett igényelni, ez azonban április 1-től megváltozik, most már a helyileg illetékes kormányhivatalok gondoskodnak a családi pótlékról. Ezentúl az ezzel kapcsolatos igényeket, módosításokat a kormányabalakoknál illetve a járási hivatalban kell intézni - olvasható a pályázatfigyelő összeállításában.

Pontosan hogyan és hol lehet igényelni, arról még több információt itt talál >>


A Családi pótlék összege - ide kattintva találja a táblázatot >>

További változás, hogy 2016. januárjától a családoktól, akár el is vehetik a családi pótlékot. Egészen pontosan a családi ptólékot felfüggeszthetik, majd ha a megfelelési feltételek újra fennállnak, akkor újra folyósítják.

A törvény szerint ha az óvodába járó gyermek 5 napnál többet van távol az óvodából orvosi igazolás nélkül, akkor a helyi jegyző figyelmezteti a családot, hogy elveszíthetik a családi pótlékot. Ha az igazolatlan hiányzás meghaladj a 20 napot a családi ptólék folyósítását az állam felfüggesztheti!

A cikk kitér arra is: nagyon kevesen tudják, hogy Magyarországon mindössze 25 éve van családi ptólék, egészen pontosan 25 éve februárban döntöttek a családi pótlékról a Parlamentben. Innentől kezdve a családi pótlék alanyi jogon járó támogatás, minden gyermeknek. Az első évben, azaz 1990-ben a családi pótlék összege egy gyermek után havonta 1770 forint, két gyermek után gyermekenként 2070 forint volt. Ha három vagy annál több gyermeket neveltek egy családban, akkor az utánuk járó összeg gyermekenként 2200 forint volt. Manapság egy gyermek után 12200 forint családi ptólék jár, illetve ha tartósan beteg, fogyatékkal élő gyermek van a családban, akkor 25.900 forint az utalt összeg.


Jön a CSOK, vagyis a családi otthonteremtési kedvezmény

Július 1-től új lakás vásárlásra, használt lakás vásárlásra, lakásépítésre és lakásbővítésre is lehet majd felvenni nagy összegű állami támogatást, vagyis jön az új szocpol és félszocpol, illetve újabb nevén a CSOK és a FÉCSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény.

Erről részleteket itt olvashat >>

Még több infót a szocpol változásairól pedig ide kattintva talál >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkennek a mobil hívásvégződtetési díjak április 1-től

A díjat a szolgáltatók egymásnak fizetik, amikor ügyfelük egy másik hálózatba telefonál, így a… Tovább olvasom