Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Melyik a legnépszerűbb cafeteria 2012-ben? Most kiderül

A 835 munkáltató megkérdezésével készült felmérésből kikövetkeztethető, hogy az alaposan átrendeződött cafeteria piacnak melyek a legnépszerűbb elemei. Szavazás.

"Azon munkáltatók, akik már döntöttek a 2012. évi béren kívüli juttatások tekintetében, leginkább az újonnan bevezetett Erzsébet-utalványt, a SZÉP Kártya vendéglátás alszámlájára nyújtott támogatást, valamint az egészségpénztárba/önsegélyező pénztárba utalt juttatást adják 2012-ben munkavállalóiknak" - kezdte portálunknak Dara Péter szakértő, a DEVISE Hungary ügyvezető igazgatója. 

A DEVISE Hungary a Nemzeti Üdülési Szolgálattal együttműködve országos felmérés keretében vizsgálta, hogy mi várható a bérek és juttatások terén 2012-ben; az adatokat 835 munkáltató megkérdezésével gyűjtötték össze.

"A munkáltatók 54,6 százaléka azért ad béren kívüli juttatást, mert a munkavállalóik elvárják"

A kutatásban a "legaktívabb" a szolgáltató, a kereskedelmi, az IT, az építőipari, a járműipari, a különböző termelővállalatok és a pénzügyi szektor volt.

"A felmérésben részt vevő munkáltatók 22 százalékánál nem változik a 2011-es keret, 14 százalékuknál nem volt és nem is lesz cafeteria. Az adatszolgáltatók 11 százaléka azonban vagy idén tervezi bevezetni a béren kívüli juttatást vagy emeli a tavalyi keretösszeget.

Akik a cafeteria mellett döntöttek, több szempontot is mérlegeltek s vettek figyelembe akár egyidejűleg is.

Ennek megfelelően a munkáltatók 54,6 százaléka azért ad béren kívüli juttatást, mert a munkavállalóik elvárják, vagy azért (54,3 százalékuk szerint), mert kevesebbe kerül, mint ugyanakkora összeg bérként történő kifizetése.

Ez a két megfontolás vezeti a toplistát, amelyben még a motivációs szempont (33,7%), illetve a társadalmi felelősségvállalás (17%) szerepel" - közölte Dara Péter.


Dara Péter
Dara Péter

 Az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb

A felmérésből kiderült: a juttatások közül magasan az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb.

Majdnem egyharmaddal többen adják ezt a dolgozóknak, mint a második helyen szereplő a SZÉP Kártya vendéglátás alszámlájára nyújtott hozzájárulást.Harmadik a sorban az egészségpénztárba vagy önsegélyező pénztárba utalt hozzájárulás, negyedik az iskolakezdési támogatás, ötödik a Széchenyi Pihenőkártya szálláshely alszámlájára nyújtott támogatás, melyet a helyi bérlet, az önkéntes nyugdíjpénztárba utalt hozzájárulás, illetve a SZÉP Kártya szabadidő alszámlájára utalt – a rekreációt, egészségmegőrzést szolgáló – hozzájárulás, valamint a kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosítás követ.

A többi juttatás az előzőekhez képest jelentősen kisebb mértékben kerül 2012-ben a cafeteria elemek közé.

A felmérés résztvevői abban is segítséget kerestek, hogy vajon mit terveznek versenytársaik a béren kívüli juttatások 19,04 százalékról 30,94 százalékra emelkedett járulékterhével.

Dara Péter tájékoztatása szerint ezt a munkáltatók közel kétharmada magára vállalja.

Olvasóink írták

 • 10. .viki27. 2012. január 20. 20:24
  „Milyen érdekes az étkezési utalványokat nem kellett reklámozni.Szent Erzsébet adott a szegényeknek ez a senkiházi pedig azt a keveset is elveszi!Megint jól jár valamelyik kormánypárt közeli cég vagy maga a párt.Talán Joszip Tot vagy Kaja Ibrahim!”
 • 9. hard 2012. január 19. 18:15
  „Inkább egészségpénztárba és önkéntes nyugdíjpénztárba teszem a pénzt, mint a CBA-ba vigyem”
 • 8. gyorildy 2012. január 19. 18:07
  „Siker történet annak aki kitalálta. Rajtam és még jó néhány ismerősön és ügyfelemen nemhogy segítene, de még káros is!!!!! Szemét munka volt elvenni a 18 000 Ft étkezési utalványt, mert az volt az igazi segítség.
  120 cégnek és 370 munkavállalónak könyvelünk, eléggé reálisan látom a tényeket, amik köszönőviszonyban sincsenek a médiában megjelent kommentekkel.”
 • 7. Anonim01 2012. január 19. 13:41
  „Minden lehetséges juttatási formát megszüntettek, vagy magas adóval sújtották.
  Csak az állami monopóliumok maradtak amit Ők találtak ki.
  Propaganda gépezet pedig, tompítja az agyat, hogy milyen népszerű.
  Már olyan magasak az elvonások jobb lenne ha visszabéresítenék, mert ezt a juttatást a béremelések rovására különítették el a munkaadók. Akkor járnánk igazán jól és akkor lenne mérhető melyiket választanák a munkavállalók.
  Mindenki a valós megélhetése költhetné.
  Ez az igazi népsanyargatás amit a Fidesz csinál szerinte a Mi érdekünkben a felhatalmazásunk nélkül, mert a Nép nem ezért szavazott rá! Visszaél a felruházott hatalmával, de remélem nem sokáig.”
 • 6. ISU 2012. január 19. 13:06
  „Csak az öndicséret van, nem veszik észre, hogy ez már bűzlik.”
 • 5. Sárkányfűárus 2012. január 19. 10:20
  „Fidesztől mit vártatok???”
 • 4. orion1 2012. január 19. 09:15
  „Nekem az internet utalvány is nagyon bejött, elő is fizettem egy drága és gyors netre, most meg egyszerűen megszüntették :(”
 • 3. Csajsziland 2012. január 19. 09:02
  „Ez a Böske-csekk meg a Szép-kártya szabadon választható kötelező jellegű. Nincs más, egész egyszerűen, ami megérné. Mármint Állambácsinak és a munkáltatónak. Hogy a munkavállaló mit tud vele kezdeni , az kit érdekel. Nálunk pl. egyszerűen nem adták oda a 18 ezer ft-ot, de mást se helyette. Hivatalos közlés nincs, tájékozódj, ahonnan tudsz.”
 • 2. marcsi96 2012. január 19. 07:14
  „Tavaly kaptunk havi 18000ft-ot,szerintem az népszerűbb lenne.Abból azért lehetett élelmiszert venni.”
 • 1. momopali 2012. január 19. 05:59
  „Basszus már a csapból is ez folyik TV reklámok, óriás plakátok hirdetik az Erzsébet kártyát. Kérdem én van más választása a munkáltatónak, olyan kedvezően, mint ennek a juttatásnak biztosítása. Megsúgom nincs!! Tehát persze, hogy siker történet (mint ahogyan a propagandákban halljuk) de nincs más.... no comment”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 milliárd dollárral akarja növelni hitelkeretét az IMF

A pénzintézet szerint globálisan legalább ezermilliárd dollárra lenne szüksége a következő években,… Tovább olvasom