Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Megalakult a Kaliforniai Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamara

Megalakult a Kaliforniai Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamara, amelynek egyik célja a magyarországi és a kaliforniai üzleti érdekeltségek közötti híd kialakítása lesz.

A helyi közélet képviselői időszerűnek tartották az üzleti, gazdasági és kereskedelmi téren való markánsabb megjelenést. A Los Angeles-i főkonzulátuson tartott alakuló ülésen a helyi magyar-amerikai üzleti közösség több képviselője megjelent.

A résztvevők felkértek maguk közül négy üzleti elkötelezettségű fiatalt, hogy a kamara ideiglenes vezetőiként segítsék elő a szervezet kiszélesítését és megerősítését. A non-profit szervezetként működő kamara a tervek szerint 2011 januárjában választ végleges vezetést és fogadja el az alapszabályát.

Az alakuló ülésen Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul hangsúlyozta: a kamara kiváló eszköze lesz az üzleti kapcsolatok fejlesztésének és annak, hogy biztosítsa az információ áramlását a nyugati parti magyar-amerikai közösségben.

Ösztönözni fogja a kölcsönös érdekeken nyugvó üzleti, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, továbbá képes lesz markáns szerepet játszani a helyi közösségformálásban. Jó eszköz lesz az üzleti kultúra népszerűsítéséhez és ahhoz, hogy segítse a tagok üzleti tevékenységét - tette hozzá.

A kamara létrehozását támogató Frigyes Dezső felhívta a figyelmet: a szervezet akkor tudja elfoglalni elvárt pozícióját a helyi üzleti életben, ha megfelelő presztízse lesz, és működését magas fokú szakmaiság jellemzi. Hangsúlyozta: fontos, hogy a tagság olyan személyekből tevődjön össze, akik bizonyították szakmai elkötelezettségüket akár saját kis- vagy közepes vállalkozásukban, akár nagy, nemzetközi szintű vállalatoknál.

Mint a főkonzulátus megállapította, az elmúlt időszakban örvendetes fejlődésnek indult a nyugati parti magyar közélet, a magyar vonatkozású programok, a magyar identitástudat fenntartását és erősítését célzó rendezvények iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább csökkent a kiskereskedelem forgalma

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek változatlan áron számítva 2010… Tovább olvasom