Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Még nyár előtt átültethetik az uniós energiahatékonysági irányelvet

Még a parlament tavaszi ülésszakán megtörténhet az uniós energiahatékonysági irányelv átültetése a magyar jogrendbe - írja hétfői cikkében a Napi Gazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumra (NFM) hivatkozva.
Az energiahatékonysági irányelv átültetéséhez szükséges koncepcionális kérdésekben tavaly decemberben egy kormányülésen már született döntés. Ennek figyelembevételével készül az irányelv átültetését biztosító jogszabálycsomag, amely tartalmazza az energiahatékonyságról szóló törvényt és a kormányrendeleti, miniszteri rendeleti szintű jogszabályokat. A jogszabálycsomagot hamarosan társadalmi egyeztetésre bocsátják - közölte a tárca.

A direktíva előírásai között szerepel egyebek között, hogy évente a középületek három százalékát fel kell újítani energetikai szempontból, ezenkívül a szolgáltatócégeknek az általuk eladott energia 1,5 százalékának megfelelő új megtakarítást kell elérniük évente a végső fogyasztóknál.

Az EB kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben az energiahatékonysági irányelv nemzeti jogba történő átültetéséről szóló értesítés hiánya miatt. Nem Magyarország az egyetlen, amely késlekedik az irányelv átültetésével. Az NFM tájékoztatása szerint eddig csak kilenc tagállam - Ausztria, Ciprus, Dánia, Írország, Málta, Olaszország, Románia, Svédország és Szlovákia - jelentette be az energiahatékonysági irányelv teljes átültetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buda-Cash: Antali Károly volt fb-elnök elismerte, hogy voltak hiányosságok a cégnél

Antali Károly 2004 és 2008 között a Buda-Cash Brókerház felügyelőbizottságának elnöke volt, így az ő… Tovább olvasom