Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Még nem írtak ki koncessziós pályázatot játékkaszinók üzemeltetésére

Ellenben a tárcánál már dolgozik az a háromtagú döntéselőkészítő bizottság, amely véleményezi a kaszinók üzemeltetésére beérkező ajánlatokat.
Egyelőre nem írt ki koncessziós pályázatot játékkaszinók üzemeltetésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ellenben a tárcánál már dolgozik az a háromtagú döntéselőkészítő bizottság, amely Rákossy Balázs kabinetfőnök elnökletével véleményezi a játékkaszinók üzemeltetésére beérkező ajánlatokat - írja a Világgazdaság.

A gazdasági tárca a lap pénteki cikke szerint azt egyelőre nem árulta el, hogy eddig hány cég adott be kérelmet. Az NGM közlése szerint játékkaszinó koncessziós jog szerzésére pályázati eljárás jelenleg nincs folyamatban. A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény 2013. november 15-től hatályba lépett módosítása a törvényi feltételeknek megfelelő megbízható szerencsejáték szervezőnek pályázat nélkül ajánlattételi lehetőséget biztosít - emlékeztetett a tárca.

A bizottság főleg azt vizsgálja, hogy a szerencsejáték-szervező valamennyi közteherre vonatkozó bevallási és fizetési kötelezettségének eleget tett-e az elmúlt legalább 10 évben. A testület ülés nélkül, elektronikus úton lefolytatott írásbeli szavazással is hozhat döntéseket, és csak az általa jóváhagyott szerződéstervezet kerülhet Varga Mihály miniszter elé. A tárcavezető ugyanis kiemelt díj ellenében pályázati eljárás nélkül is köthet koncessziós szerződést legfeljebb öt játékkaszinó üzemeltetésére a megbízhatónak minősített szerencsejáték-szervezőkkel. A kiválasztottak levonhatják játékadójukból a koncessziós díj összegét.

A Magyar Államkincstár kimutatása szerint tavaly összesen 30,9 milliárd forint játékadó folyt be a költségvetésbe, a tervezett 47 milliárd forint 65,8 százaléka. Ez idén vélhetőleg növekedni fog, ugyanis az országgyűlés még december 10-én tizenegy játékkaszinó és bennük összesen 3300 nyerőgép működését engedélyezte. Ez sokszorosát jelentené a jelenlegi gépszámnak, ugyanis a Tropicana kaszinóban 177, a Las Vegas kaszinóban 65, míg a soproniban közel 200 pénznyerő automata üzemel - ismerteti az újság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben sem javult a bevétel a dohánytermékekből

Tavaly 425 milliárd forint volt a dohánytermékek eladásából származó közvetlen állami bevétel, míg… Tovább olvasom