Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Matolcsy a 250 milliárd forintos stabilitási alap zárolását javasolta

A gazdaságban meglévő kockázatok miatt a 250 milliárd forintos stabilitási alap végleges zárolását javasolja Matolcsy György Orbán Viktor miniszterelnöknek.
A nemzetgazdasági miniszter ezt szombaton Gödöllőn jelentette be. Az ECOFIN ülésen elhangzottak alapján leszűrhető, hogy a gazdasági és pénzügyi válságnak az Európai Unióban és a világban még nincs vége, a gazdaságban jelentős kockázatok, bizonytalanságok és egyensúlytalanságok vannak jelen, a bankrendszer még sérülékeny, az energia- és élelmiszerárak alakulása további bizonytalanságot jelent - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

"Az említettek nyomán arra az elhatározásra jutottam, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrnak javaslatot teszek a 250 milliárd forintos stabilitási alap véglegesítésére, ami azt jelenti, hogy Magyarország ne használja fel a stabilitási alapot, hanem továbbra is óvatos, körültekintő és biztonságos finanszírozást folytasson" - fogalmazott Matolcsy György. Ez a lépés az állami kiadásokat érinti, ugyanakkor nem érinti a családokat és a vállalkozásokat - mondta a nemzetgazdasági miniszter, hozzátéve, hogy a zárolás kezelhetővé teszi az állami költségvetés kockázatait. Matolcsy György közölte: a javaslatot a jövő hét elején eljuttatja Orbán Viktor miniszterelnöknek, és feltételezése szerint arról a kormány jövő heti ülésén döntés is születhet.

Olvasóink írták

  • 3. machers 2011. április 15. 23:03
    „Ez a javaslat nehogy már Matolcsyné férjétől származzon. Mikor mer ő a Királynak javasolni valamit!?”
  • 2. dorombolok 2011. április 12. 11:34
    „Pontosan.Már nem tudják kínjukban mit csináljanak, a világ csak ámuldozik a sok új ötleten .Talán most kezdődik az a válság ami a megelőző kormányok idejében a fityesz szerintis nem volt? Most viszont nagyon jól jön , hogy a sok érthetelen intézkedésnek valami ingatag ideológiai támasz adjon, amit aztán majd" Rab- Szijjártó" úr arcátlanul ( nem pofátlanul )meg fog magyarázni, mint ahogy a legutóbbi tüntetést, amit a kormány legnagyobb egyetértésével csináltak Rab_ Szijjártó szerint. Érdekes, a felvonuláson egyetlen kormánytagot nem lehetett látni.Lehet, hogy megint csak ukázra Orbán magyar hangjának mindegy mit , csak valami andalító hülyeséget kellett mondani?”
  • 1. load 2011. április 12. 00:32
    „Ez annak a beismerése, hogy megbukott a 2011 évi költségvetés.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államadósság csökkentésére is felajánlható az adó egy százaléka

Még adókedvezményt is kapnak azok, akik az „Összefogás az államadósság ellen" nevet viselő… Tovább olvasom