Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Más néven, de visszatér a felszámolt győri Beck Reisen?

Új cégben folytatja tevékenységét a hírhedt Beck Reisen.

Beck Reisen cikkek a kisalfold.hu-n

8 milliós bírság a Beck Reisennek >>

A Beck Reisen nem szervezhet utazásokat >>
Júliusban elrendelte a bíróság a termékbemutatókat utazással összekapcsoló, cseh gyökerű Beck Reisen felszámolását, amelynek az elmúlt években számos botrányos ügye volt. A tulajdonos nem adja fel Magyarországi ténykedését, februárban új céget alapított, aminek már utazásközvetítői engedélye is van, honlapján továbbra is kínálja több tíz-, illetve százezer forintos termékeit.

Július végén elrendelte a Győr-Moson-Sopron megyei bíróság a Beck Reisen Kft. felszámolását, amelyet még tavaly novemberben kezdeményeztek - írja a gazdaság.hu. Vélhetően maga a tulajdonos indított az eljárást, amikor tavaly novemberben a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) első fokon visszavonta az utazásszervezési engedélyét. Ennek ellenére a társaság folytatta a tevékenységet, amire január végén derült csak fény, amikor külügyi figyelmeztetés ellenére elindította utazóit az egyiptomi Luxorba.

A győri Beck Reisen Kft. egy másodfokú határozat szerint nem szervezhet utazást, az elmaradt utazásokra befizetett előleget pedig vissza kell utalnia - írta portálunk márciusban. Január végén Ferihegyen az iroda alkalmazottjával dulakodtak elégedetlen ügyfelek.


Ezután a MKEH másodfokon is törölte a cég utazásszervezői engedélyét, és kötelezte az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjak visszafizetésére. Májusban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 8 millió forintra bírságolta a céget tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt: tavaly a fogyasztóknak egyiptomi, nílusi hajóutakról, illetve az éves Beck utazási klubtagságra vonatkozó nyereményekről adott megtévesztő tájékoztatásokat, ami nem az első eset volt a társaság történetében.

További részletek az index.hu-n >>

Olvasóink írták

 • 10. prettywoman 2011. augusztus 18. 17:10
  „Olyan mindegy, semmit sem számít, milyen néven futnak. A buta, következetlen, felelőtlen, számolni nem tudó embereket bármilyen cég át tudja verni, tök mindegy, mi a nevük. És sajnos sok ilyen van. Aki akár a családjától is elveszi a pénzt, de ilyenekre elmegy. Az én muterom is ilyen. Szinte nyomorog, a családra, az unokákra még különleges alkalmakkor sem költ egy fityinget sem és halál büszke arra, hogy mennyire tud spórolni. Tényleg képes kibuszozni a Hiperbe egy flakon ásványvízért vagy egy kiló cukorért. Elmegy 5 km-rel távolabbi boltba, ha van 20 ft,- különbség. De hat számjegyű összegeket simán kiad hatalmas nagy baromságokra. Amit megkapna a boltban huszadannyi áron és még garancia, jótállás is lenne a termékre (és még azon is haszon van). Az elmúlt években kb. egy milliót elvásárolt, már olyan a szobája, mint egy bemutatóterem. És hiába de hiába mondtuk el neki ezerszer, hogy ilyen cégekkel nem szabad szóba állni, mert lehúzás az egész. Nem hallgat senkire, csak megy állandóan ilyen termékbemutatókra, mert marhára unatkozik. És mert kap ajándékba egy bögrét, egy rúd szalámit vagy valamit. És akkor azt hiszi, hogy qrva jó üzletet csinált. Már sajnálni sem tudom. Inkább csak az unokáit. Ha csak a tizedét rájuk költené, talán több értelme lenne.”
 • 9. zoli76os 2011. augusztus 17. 16:03
  „Ezen nem csodálkozok,hisz még mindíg meg lehet tenni ebben a mocskos országban akár ahogy tette és teszi több vállalkozó is Győrben,egypár ipari parki üzem tulajdonos.”
 • 8. pamutzokni 2011. augusztus 17. 11:29
  „7-es:
  Ha ráklattyolnál az Index linkre, olvashatnád a neveket :)”
 • 7. Spion 2011. augusztus 17. 09:41
  „jó lenne a az új nevet közzétenni, hogy minél előbb megtudja az utazni vágyó, hogy kivel nem szabadna szerződni”
 • 6. hellboy780917 2011. augusztus 16. 17:18
  „csak az utaztatással volt gond nekik (esetenként, de többnyire azzal sem, csak a panaszkezeléssel, és a kártalanításokkal...), az etetős előadással nem, ugyanis azt nem tiltja a törvény, hoyg megetesd a nézőközönséged, s drágábban adj valamit, ami máshol olcsóbb....

  csak az engedélyük lett korlátozva, nem büntetőeljárás... óriási a kettő között a különbség. míg előbbibe elég sok céget belehetne húzni ha ismerné a nagyközönség a stiklijeiket, utóbbi meg büntetőjogi kategória...”
 • 5. Goldman 2011. augusztus 16. 15:12
  „Kabóca88: szidd azokat akik engedik magukat sorozatosan átverni”
 • 4. Goldmund 2011. augusztus 16. 14:01
  „Nem indult a tulajdonosok ill. a vezetők ellen büntetőeljárás???
  Nálunk nem bűn átverni embereket? Csak annyi jár érte, hogy a bíróság feloszlatja a vállalkozást?”
 • 3. Kabóca88 2011. augusztus 16. 13:56
  „Nevetségesek! Sajnos sok embert be lehet palizni. A múlt héten volt egy buszos út "keszeg parti"-nak elnevezve. Ismerőseim részt vettek rajta. Ott is traktálták őket mindenfélével, a végén volt a parti... egy keszeg 3 főnek. Volt akinek a feje jutott, volt akinek a farka, a törzsével jártak a legjobban. Menjenek csak sok ilyen buszos útra! Van pénze a magyarnak, meg lehet vágni, és még sok mindent a nyakukba lehet varrni, hogy megvegyék.
  Csak legyen ingyen kaja.....”
 • 2. Ladyzsu 2011. augusztus 16. 13:49
  „Elég szomorú,hogy ebben az országban mindent lehet csinálni,a szélhámosok országa leszünk !!!!”
 • 1. nane 2011. augusztus 16. 13:39
  „sok siket az ügyfeleknek:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Google-Motorola üzlet átrendezi a mobiltelefon piacot

A Research in Motion, a Nokia és az amerikai kábeltévé iparág nyertesként jöhet ki a Google… Tovább olvasom