Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Más lesz az idei kgfb-kampány

Az idei kgfb-kampányban már mérhető lesz a jegybank új, a biztosítási elektronikus felületekre vonatkozó ajánlásának hatása.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója szerint az idei kgfb-kampányban már látszani fog a hatása a jegybank új, a biztosítási elektronikus felületekre vonatkozó ajánlásának hatása. Nagy Koppány az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elmondta: a 43 pontból álló, szeptembertől minden biztosításra alkalmazandó ajánlást az MNB honlapján is közzétették.

Nagy Koppány a jegybank hét közben tartott háttérbeszélgetésén azt mondta: az MNB azt szeretné az ajánlásokkal elérni, hogy az ügyfelek a valós igényeikhez igazodó biztosítási szerződéseket kössenek. Az igazgató az ajánlások kiadását indokolva jelezte, hogy a leendő ügyfelek 56 százaléka már az interneten hasonlítja össze az ajánlatokat, és 39 százalékuk vásárol terméket az internet segítségével. A biztosítási területen belül a top 5 online alkusz közvetíti a kgfb-szerződések 54 százalékát, s a biztosítások értékesítésének 32 százaléka köthető ezekhez az alkuszokhoz - tette hozzá.

Az MNB-igazgató az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában kiemelte: az online közvetítők már több mint tíz éve jelen vannak a piacon, a jelenlegi jogszabályi környezet meghatározza a közvetítés kereteit, ugyanakkor voltak problémák abból adódóan, hogy egyes szabályokat miként lehet betartani az online felületen.

Az igazgató kiemelte: a biztosítások megkötésekor nem csak az ár, hanem a minőség is fontos. Ezért az ajánlások között azt is rögzítették, hogy az oldalak ne csak az árat, hanem a szolgáltatásokat is hasonlítsák össze - mondta Nagy Koppány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varsóból és Londonból is bíztatónak tartják a magyar gazdaság eredményeit

A magyar gazdaság eredményeivel cáfolta meg az elmúlt évek kritikáit írta cikkében Jerzei Bielecki lengyel újságíró. Tovább olvasom