Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Markáns növekedés a Rábánál - jelentősen bővült a Futómű

Jelentős, 17,9 százalékos növekedés mellett 31,1 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el a társaság 2012 első kilenc hónapjában.

A húzó üzletág továbbra is a Futómű, az előző év bázisidőszakához képest 24,5 százalékkal magasabb bevételi szinttel, de az Alkatrész és a
Jármű üzletág eredménye is javult.

A 38 százalékkal emelkedő EBITDA is jelzi, hogy a Rába csoport várhatóan teljesíti a 2012. évre kitűzött céljait.

Az emelkedés mértéke negyedéves szinten még erőteljesebb volt, meghaladva a 20,4 százalékot.

Az árbevétel növekedése a sikeres üzlet- és termékfejlesztésnek köszönhető, jelentős piaci mozgások nélkül. Az alapanyagok ára enyhén csökkent a harmadik negyedévben, azonban az energia drágult, és a devizaárfolyamok is magasabbak voltak az előző évieknél.

Valamennyi üzletág pozitív, a bázisidőszakhoz képest javuló üzemi eredményt ért el. A Rába zászlóshajója, a Futómű üzletág kiválóan teljesített az év első kilenc hónapjában, a FÁK-országok kivételével valamennyi piacon növelte az eladásait.

A magas hozzáadott értékű, komplett futóművek értékesítése a mezőgazdasági és a speciális szegmensben is jelentősen élénkült. Európában a lassuló kereslet ellenére is növelni tudta eladásait az üzletág, amely immáron megközelítette a válság előtti szinteket.

EBITDA eredményét megduplázta a Futómű Kft. A növekvő EBITDA és
pozitív üzemi eredmény a másik két üzletágra is jellemző. Az Alkatrész üzletág belföldön növelte eladásait, míg a Jármű üzletág esetében az európai export emelkedett.

A Rába csoport kiemelkedő üzemi eredménye 2012 első három negyedévében tisztán a működésből származik.

A Rába tárgyévi eredménye az I-III. negyedévben 178 millió forintos nettó nyereség, az előző év hasonló időszakának 1.257 milliós veszteségéhez képest.

A cégcsoport 1.113 milliós teljes átfogó jövedelemmel zárta az első három negyedévet. Az árbevétel markáns növekedési üteme a várakozások szerint az egész évre vetítve is tartható.

A pozitív pénzügyi mutatók a Rába innováció-vezérelt stratégiájának sikerét bizonyítják szigorú költséggazdálkodás mellett.

"Futómű üzletágunk kiemelkedően teljesít mind Európában mind Amerikában. Egyre több saját fejlesztésű futóművet értékesítünk a két kulcsszegmensben: a mezőgazdasági erőgépek és a speciális járművek piacán.

Fejlesztési projektjeink kezdenek megjelenni az árbevétel és ered-ménysorokon, és nagymértékben hozzájárulnak a hozzáadott érték növeléséhez.

Ígéretes, hogy a világgazdasági lassulás ellenére teljesülnek az év elején megfogalmazott terveink" – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

112 milliárdos hiány a költségvetésben

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya októberben 112,3 milliárd forint volt, az első… Tovább olvasom