Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Március 31-ig kell rendezni az idei kamarai díjat

Érdemes még ezen a héten rendezni az 5000 forint összegű kamarai díjat, egyébként a NAV tényleges végrehajtási eljárásban szedi be az összeg dupláját.
Érdemes még ezen a héten rendezni az 5000 forint összegű kamarai díjat, egyébként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tényleges végrehajtási eljárásban szedi be az összeg dupláját - hívta fel a figyelmet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfőn.

Közleményében a vállalat rámutat arra, hogy a 2013. március 31-ig kiegyenlítetlen kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, így azt mérlegelés nélkül, adók módjára hajtja be NAV.

Az Országgyűlés 2011-ben módosította a gazdasági kamarákról szóló törvényt - emlékeztet közleményében a tanácsadó cég. Az újonnan alakuló vállalkozások a bejegyzésüket követő öt napon belül kötelesek a székhelyük szerinti illetékes kereskedelmi és iparkamaránál kezdeményezni a nyilvántartásba vételüket és kamarai hozzájárulásukat megfizetni. A kötelező regisztrációt a kamarák is ellenőrzik, az egyéni és társas vállalkozások közhiteles nyilvántartásaiból kiindulva hivatalból is intézkedhetnek - ezekhez a nyilvántartásokhoz hozzáférési jogot biztosít a 2011-es törvénymódosítás.

Amennyiben a területi gazdasági kamara azt állapítja meg, hogy a gazdálkodó szervezet nem szerepel a kamarai nyilvántartásban, felszólítja, hogy ennek a kötelezettségének öt munkanapon belül tegyen eleget. Ha a felszólítás eredménytelen, a területileg illetékes kamara hivatalból regisztrálja a vállalkozást, és az adóhatóság bevonásával intézkedik a kamarai díjak behajtásáról - jelezte a közleményben Borsy János, a Mazars céggel együttműködő Borsy ügyvédi iroda cégjogi szakjogásza.Olvasóink írták

  • 3. öröksoproni 2013. március 26. 12:11
    „Tavaly regisztrációs díjnak hívták: rendben, regisztráltam, megfizetem, nem okoskodok, bár <moderálva> se kapok érte! Idén már nem nevezhetik regisztrációs díjnak ugye, mert ha egyszer regisztráltam, minek fizessek érte még egyszer, nem baj, jött egy okostojás: nevezzük át idén, gyerekek, csak jöjjön az a lé. Persze, kamarai tag nem leszek ettől, csak nyilván van tartva a cégem. De akkor minek a cégbíróság?”
  • 2. dödike 2013. március 26. 09:35
    „Mi van kamarai vezetők! Elfogyott az ingyen pénz?”
  • 1. hidas 2013. március 25. 17:12
    „Szeretem, hogy állandóan fenyegetnek, hogy fizessek a semmiért, és még számlát sem adnak, csak igazolást!!! M.o. így szeretlek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taxisokat és vendéglátóhelyeket ellenőriz a NAV tavasszal

Megkezdődött a NAV tavaszi ellenőrzéssorozata, a vizsgálatok indításaként 250 vendéglátóhelyet és… Tovább olvasom