Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Már gyorshajtás elleni biztosítás is köthető

Az itthon eddig ismeretlen gyorshajtás biztosítás a kötelező mellé köthető meg minden társaságnál.

Már számolhatóak és köthetőek az internetes oldalakon a jövő évi kötelező biztosítások.

Kátyúkár után most a gyorshajtás esetén téríthet a biztosító

Az autósok a kötelező díjak és a Baleseti Adó mellett számos, a kötelező mellé választható kiegészítő biztosítással is találkozhatnak, de mind közül kiemelkedik a hazánkban eddig még ismeretlen gyorshajtás biztosítás megjelenése - áll a Biztosítás.hu internetes alkusz friss közleményében.

Idén is folytatódik a biztosítók között az elmúlt évben indult és mára a kötelező biztosításokat is elérő szolgáltatási verseny, melyben a biztosítók kiegészítő biztosítások hadával kívánják magukat megkülönbözni versenytársaiktól.

Sorra érkeznek az újabb és újabb ingyenes vagy nagyon kedvező díjért választható kiegészítő biztosítások. A tavaly megjelent kátyúkár, a szélvédő, a csökkentett térítésű CASCO-k (Light és Mini) után idén a vadkár, a kiegészítő élet és balesetbiztosítás, a megvehető európai assistance, az ingyenes utánfutó biztosítás, és legújabbként a gyorshajtás esetén térítő biztosítás.

Újdonság a magyar piacon

Az itthon eddig ismeretlen gyorshajtás biztosítás a kötelező mellé köthető meg. Az nem számít melyik biztosítót választjuk, mert önálló kiegészítő biztosításról van szó, tehát minden kötelező biztosító mellé megvásárolható.

A szolgáltatás gyorshajtás esetén 30 ezer forintig megtéríti a büntetett autós által lerótt bírságot, 5 ezer forintos önrész mellett. A biztosítás rendszámra szól, tehát a járművezetők köre sem korlátozott. Egy évben egyszer fizet, a járművet pedig bárki vezetheti.

A Biztositas.hu szerint a gyorshajtás biztosítás nem a notórius gyorshajtóknak lett kitalálva, hanem arra, hogy az egyébként szabálykövető autósoknak ne fájjon annyira egy esetleges gyorshajtási bírság.

Mennyibe kerül?

A gyorshajtás biztosítás 3.400 illetve 5.100 forintba kerül évente, attól függően, melyik biztosítónál van a kötelező biztosításunk. Ezt a díjat már egy közepes kötelező biztosító váltással ki lehet gazdálkodni, ami népszerűvé teheti a terméket.

A KÖBE biztosító, aki a terméket ügyesen "Lassíts" néven hozta forgalomba, kár esetén felhívja a figyelmet a gyorshajtás veszélyeire és kommunikációja szerint a gyorshajtók utónevelését is céljául tűzi ki.

A friss adatok szerint a Biztositas.hu-n eddig váltó autósok közül minden negyedik választotta magának a gyorshajtás esetére szóló biztosítást, amiből látszik, hogy a termék új innovációt adhat a hazai biztosítási piacnak.

Az alkusz szerint ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza, így az autósoknak a biztosítás birtokában sem ajánlott száguldani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező biztosítás: ki köthet tuti biztosítást? Te jól jársz?

Előnyben a vidékiek, a vállalkozók, a fővárosi fiatalok, ha öreg az autójuk. Tovább olvasom