Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Már élelmiszerre sem költünk

A háztartások által napi fogyasztási cikkekre kiadott összege 2010 első félévében az infláció ellenére is fél százalékkal csökkent.

Bár a közhangulat optimista Magyarországon, a háztartások egyre kevesebb napi fogyasztási cikket vásárolnak a GfK Hungária hazai kiskereskedelem helyzetéről készült első féléves jelentése szerint, amelyet kedden sajtótájékoztatón ismertettek.

A háztartások által napi fogyasztási cikkekre kiadott összeg a Kereskedelmi Analízisek legfrissebb eredményei szerint 2010 első félévében az infláció ellenére is fél százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest.

Kozák Ákos, a GfK Hungária igazgatója elmondta: bár a háztartások fogyasztása az idén kisebb mértékben csökken, mint tavaly, még mindig negatív tartományban marad, a kiskereskedelem és a fogyasztás valós növekedése 2011-től várható.

Tej, kenyér...
Tej, kenyér...


Az igazgató úgy vélekedett, hogy a háztartási fogyasztás bővülésének egy radikális adócsökkentés adhatna erősebb lökést. A fogyasztás azonban rövid távon még a reálkereset növekedése mellett sem fog visszarendeződni a 2007. előtti szintre.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2010. szeptember 01. 13:49
  „Szerintem minden faluban lehetne termelői piacok kialakítani, akár fedettet is. Vannak gazdálkodók, akik termelnek tejet, és alapvető élelmiszereket eladhatnák egymásnak és a falvak lakósságának. Persze ehhez tökös polgármesterek kellenének.”
 • 4. Tabornok 2010. szeptember 01. 09:58
  „2-es, 3-as hozzászólással, egyetértek.”
 • 3. SC 2010. augusztus 31. 22:23
  „Én csak a fotóhoz szólnék hozzá:-)
  Tej,kenyér,formás popsi...:-)”
 • 2. Goldmund 2010. augusztus 31. 19:44
  „A cikkben megjelent hazudozásokat próbáljuk egy kicsit helyére tenni!

  "Már élelemiszerre sem költünk" - ez a cím. Ránézésre azt hittem, hogy harmad-negyedannyit fogyasztunk, mint korábban. Ehhez képest 0,5%-os a csökkenés. Hm, ennyit a sajtóetikáról...

  Mondom: 0,5%, miközben tudjuk, hogy egyébként az ország lakossága is csökkent. A csökkenés egy része ebből is adódik, így a valóságos (egy főre jutó) fogyasztás-csökkenés még ennyi sincs. Szerény véleményem szerint ezek után pontosabb lenne azt mondani, hogy kb. ugyanannyi, mint tavaly - nincs értelme a tizedszázalékos növekedést vagy csökkenést egyáltalán számításba venni.

  No és mik azok a "napi fogyasztási cikkek", amikről szó van? Vajon zöldséget, szalámit, sajtot, kenyeret vesz-e kevesebbet a magyar ember, vagy pedig édességet, rágót, chipset, kólát, energiaitalokat? Ha ez utóbbi történt, nem biztos, hogy csak spórolás végett; hanem lehet, hogy egyre többen jönnek rá, hogy ezek nem egészségesek.”
 • 1. tricse 2010. augusztus 31. 12:05
  „Az én közhangulatom baromira nem optimista! Ilyen árak mellett ebben a szabadrablásos kapitalizmusban éhen fognak halni emberek,rabolni és gyilkolni fognak,de csak azt érjem meg,hogy akik erről tehetnek rájöjjenek,hogy a pénzt nem lehet megenni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem várt eredmény a Strabagnál

A vártnál lényegesen jobb eredményeket ért el az első félévben a Magyarországon is érdekelt Strabag… Tovább olvasom