Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Május végéig kell beadni az agrárbiztosítások támogatására a kérelmet

A korábbi május 15. helyett, 2015-től a hónap utolsó napjáig lehet beadni a mezőgazdasági károkra kötött biztosítások támogatásához a kérelmet - hívja fel az érintettek figyelmét a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ), az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A határidő ugyan két héttel kitolódott, de két ponton is szigorúbb lett. Egyrészt korábban a május közepei határidő után még egy hónapig - ugyan a támogatás csökkentésével - de be lehetett adni a kérelmet. A másik szigorítás pedig az, hogy hiába a május 31-i végső határidő, a biztosítási ajánlat aláírását követően 5 napon belül kell igényelni a támogatást. Aki kicsúszik a határidőből, az erre az évre elveszítette a támogatást.

Újdonság az is, hogy amíg korábban az egységes támogatási kérelemben szerepelt a biztosítási támogatás is, addig mostantól ez utóbbit külön lapon kell igényelni.

A változás feltehetően visszafogja a biztosítási támogatások meredek növekedését - véli a FBAMSZ. Amíg az indulás évében - 2012-ben - 1,5 milliárd, addig 2013-ban 4 milliárd, tavaly pedig már 5,7 milliárd forint volt a támogatás. A múlt év végéig erre a célra 3,3 milliárd forint uniós forrás állt rendelkezésre, ettől az évtől viszont csak nemzeti támogatás adható, 3 milliárd forintos kerettel.

Jelenleg már négy biztosító - az Allianz, a Generali, a Groupama Garancia illetve az osztrák Hagelversicherung - kínál agrárbiztosítást. Így egyre fontosabb - a szerződés megkötése előtt - összehasonlítani az ajánlatokat. Ezt segítik a biztosítóktól független alkuszok - írta a FBAMSZ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezőbb adókulccsal lehet legalizálni a külföldről hazautalt pénzeket

Már egy év után olcsón hozzájuthat az adóamnesztia keretében külföldről hazautalt jövedelméhez az a magánszemély, aki stabilitási megtakarítási számlát nyit, csupán 10 százalékot kell adóznia. Tovább olvasom