Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Magyar nyelvű honlapon a friss pályázatok

Az oldal mindenki számára elérhető, felhasználóbarát internetes felület, amely naprakész tájékoztatást nyújt a közvetlen uniós forrásokra pályázni kívánóknak.
Az Európai Uniótól közvetlenül elnyerhető támogatásokról indított magyar nyelvű honlapot a Magyar Fejlesztési Központ - jelentette be Kiss Antal, a központ ügyvezető igazgatója, a közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: a honlapon már olvasható másfél milliárd euró (450 milliárd forint) összértékű mintegy 60 nyitott pályázat. A magyar nyelvű webes felületet folyamatosan frissítik.

Kiss Antal emlékeztetett: 2014-2020 között több mint 130 milliárd euró közvetlen uniós forrás áll rendelkezésre.

A kormány 2014 decemberben hozta létre a budapesti székhelyű, brüsszeli képviselettel rendelkező Magyar Fejlesztési Központot azzal a feladattal, hogy elősegítse a tagországok számára rendelkezésre álló közvetlen uniós források elnyerésében a magyar pályázókat, az operatív programokban szereplő közvetett uniós támogatásokon túl - mondta el az ügyvezető igazgató.

Kiss Antal ismertette, hogy a www.palyazatokmagyarul.eu honlapon témák szerint lehet keresni az érvényes kiírások között, olvasható a tenderhez kapcsolatos dokumentáció angolul, illetve szerepelnek a weboldalon a pályázat megírását segítő akkreditált tanácsadó cégek is.

A miniszteri biztos beszámolt arról, hogy létrehozták a www.nyeromagyarok.eu honlapot is, ahol a központi uniós forrásokból megvalósított sikeres magyar pályázatokat ismertetik.

Perger István, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének kommunikációs vezetője kiemelte, hogy az Európai Unióban több központi program is működik, példaként említette egyebek között az Erasmus+, a Horizont 2020 és a Kreatív Európa programot, amelyek jelentős támogatási kerettel rendelkeznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszország betiltotta a lett halkonzerveket

Oroszország megtiltotta több lett cég halkonzervének behozatalát kedden, egy nappal azután, hogy… Tovább olvasom