Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Magyar logisztikai vezető a VW észak-amerikai gyárában

Magyar logisztikai vezetője lesz a Volkswagen-konszern Amerikában épülő gyárának.

A győri Juhász László családjával december 13-án kelt útra, hogy megkezdje három éves megbízatását az USA-ban.

- Juhász úr, lenne-e kedve a VW amerikai gyárában logisztikai vezetőként dolgozni? - ezt a kérdést tette fel telefonon a világ egyik legnagyobb autógyárának logisztikai vezetője Wolfsburgból - idézi fel a pillanatot Juhász László, a győri Audi logisztikai vezetője, hogyan kapott felkérést a feladatra. Ezen a szinten ugyanis már felkérésre zajlanak a dolgok, s nem pályázattal. Wolfsburg huszonnégy óra gondolkodási időt adott. Nem többet, nem is kevesebbet.

Juhász László szakmailag öt másodperc alatt döntött, elvégre ilyen felkérést ritkán kap az ember. Hogy a döntés kimondásával mégis várt egy napot, annak családja az oka. A családi demokrácia megkövetelte, hogy a feleséggel és a gyerekekkel is konzultáljon. Dániel 17 éves, Nóri 14, Anna pedig 11 éves.

Madártávlatban a VW, a Tennessee államban fekvő Chattanoogában.
Madártávlatban a VW, a Tennessee államban fekvő Chattanoogában.


- Három különböző kor, három különböző kihívás, három különböző karakter, így ez sem volt egy hétköznapi mérkőzés - jelzi Juhász László azt, hogy nem egyszerű gyermekeinek barátokat, iskolát, várost és országot váltani. Akkor sem, ha édesapjuk révén olyan lehetőséghez jutnak, amelyre más egy életen át vágyakozik. Az USA-ban élni, nyelvet tanulni, új kultúrát megismerni.

Tennessee államban fekvő Chattanooga

A Juhász család új lakhelye a Tennessee államban fekvő Chattanooga városa lesz, Atlantától másfél-két órányi autóútra. A családfő már többször járt a településen, felesége és három gyermeke egyszer utazott ki, hogy megnézzék, hol laknak majd három évig. Negyed órányira a belvárostól.

A Volkswagen észak-amerikai gyára a terv szerint épül. Ez lesz majd Juhász László új munkahelye. Év végére a festőüzem, a karosszéria üzem és az autószerelde tetőt kap. Szériában 2011 januárjától gyárt autókat a VW ott, ahol a logisztika teljes irányítása magyar kézbe kerül. Chattanoogában középkategóriás limuzint gyárt a VW amerikai piacra, a neve még nem ismert. A felfutás után naponta többszáz jármű készül itt, az alkalmazotti létszám kétezer körül lesz.

- Ha a gyár stabilan működik majd, akkor összehasonlítható lesz a feladatom azzal, amit a győri Audiban végzek, addig azonban még néhány millió liter víz lefolyik a Tennessee folyón - jelzi Juhász László azt, hogy egy új projekt felépítése, az új csapat felállítása semmihez nem hasonlítható kihívást jelent. Egy olyan modell felépítése várható Amerikában, amelyet később akár a konszern más gyáraiba is átültethetnek.

A Juhász-család úgy tervezi, évente egyszer-kétszer térnek majd vissza Magyarországra szabadságra. Amíg a családfő a logisztikát intézi, gyermekei amerikai iskolába járnak, a feleség pedig az otthoni teendőket intézi.

- Az én kinevezésem a győri gyár eredményeinek elismerése, hogy rugalmasak vagyunk, a legjobbat akarjuk - hárítja el szerényen Juhász László azt a kérdést, hogy minek köszönheti amerikai kinevezését.

Teljes cikk>>

Olvasóink írták

 • 12. fortuna54 2009. december 22. 13:03
  „moderálva off”
 • 11. Rozi-Néni 2009. december 20. 01:46
  „Gratulálok Juhász úrnak a sikeréhez. Sok szerencsét Tennessee-ben, habár ez nem szerencse hanem tudás kérdése. Az ilyen állással már jóval 100,000 dollár feletti jövödelem jár ami ugyancsak a az egyéni értéket jelképezi. Csak az a fránya Tennessee accentus lesz furcsa......”
 • 10. elemér 2009. december 15. 16:54
  „Bemondják a hömérsékletet és mi az széllel és hányperc veszélyes kint. Cigány ezt úgy mondja, szar a hideg szélnélkül.”
 • 9. oaxacaca 2009. december 15. 10:03
  „Egy barátnőm is ennél a cégnél dolgozik, igaz Washingtonban, klassz helyen. Korrekt cég. Sok szerencsét!”
 • 8. calico 2009. december 15. 08:43
  „Igaza van elemérnek, Amerikában tényleg kénytelen a rádió azt mondani, hogy "lefagy az orrod". Ha azt mondaná, hogy -10 (Celsius) fok lesz (-50 Fahrenheit), sokan - a legtöbben - nem értenék.”
 • 7. elemér 2009. december 15. 03:08
  „Én persze elolvastam az eredeti cikket és pár dolgot megválaszoltam. Szóval mikor az ember kap egy ilyen munkát, akkor elolvassa a szerzödést. Aki a gyárnak dolgozik az nem válogathat. Én nem gyárnak dolgoztam és válogathattam mint amcsi a szerzödéses munkapiacon. Ez kb. háromszorosa volt a normálkereseteknek. Amerikát nem a T.V.-böl vagy kiküldetésböl ismerem. Mikor azt mondom hogy a hideget úgy mérik hogy hány perc, hogy lefagy az orrod akkor az nem vicc. Ezt már igy mondja be a rádió. Ilyesmit megkell fizetni, különben az ember ottholmarad. Tn.-ben enyhe a tél.”
 • 6. anywhere 2009. december 15. 02:41
  „De jó lett volna Györben az Audinál dolgozni... Hmm... Most már hat éve, nagyrészt családdal úton voltunk, jelenleg is Twinsburg, Ohio az állomás a Pepsi Americas-nak fejlesztünk intralogistika területen szoftvert, szintén német cég színeiben, szintén felkéréssel. Hát, ha valamit irigyelhetek a Juhász apukától, akkor csupán azt, hogy volt és lesz is lehetösége - szakmailag is sikeresen - györben élni...
  Amúgy meg, Take care and CU in the States...”
 • 5. elemér 2009. december 15. 02:16
  „Tapasztalatom hogy akik a témához nem konyitanak azok a helyesirást kifogásolják. <moderálva off>”
 • 4. xd86 2009. december 15. 01:27
  „moderálva off”
 • 3. elemér 2009. december 15. 01:07
  „Amerikában nem egyformák az emberek. Tn.-ben egész barátságossak. Nem fogják hazaküldeni mikor megjelenik. Szakszervezetek északon voltak erössek. Kétlem hogy ott lessz szakszervezet. Tehát $12 órabér és nem $30-35 meg magas nyugdij. Ilyesmit se németek se japánok nem fizetnek. Ennyit a versenyröl, ami ehez tartozott. Azt hogy az alkatrészeket pedig az USA-bol kell megrendelni majd az természetes. Ilyesmit nem külföldröl szállitanak. Egyébként egy szakszervezeti melostol soha semmit nem kérdeztek. Nem kérdezték hogy lehet valamit jobban csinálni. Azt mondták neki csináld meg. Az pedig megkapta a fizetést és a nyugdijat és azt mondta utána hogy levagytok szarva.
  Hogy megy a gyerekeknek a beilleszkedés ? Ez a sulitol és lakhejtöl függ és nem lehet ezt rájuk bizni. Sulit azt megkell választani, mert van nagy különbség. Jobb helyeken jobb sulik vannak.

  Magyarok nem ugrottak mikor a gyár kérte hogy odamenjenek, mert az gyakran nem érte meg. Kevesebbért nem voltak hajlandók Mo.-n dolgozni.”
 • 2. premo 2009. december 14. 17:03
  „Gratulálok és sok sikert kívánok!!!”
 • 1. reszegenisjozan 2009. december 14. 10:50
  „Teljes szívemből gratulálok Juhász Úrnak!!!!!! Családjának is gratulálok a döntés miatt!!!!
  További sok sikert az USA-ban is!!!!!!! Hajráááá!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha pénzt vesz le a kártyájáról, adózni kell majd utána?

Azt javasolják az EU-országok vezetői a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), hogy vegye fontolóra a… Tovább olvasom