Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Leier: 17 milliárdos forgalom

Tizenhét milliárd forint feletti forgalommal zárta a tavalyi évet a Leier Hungária Kft. - közölte Komlós Andor ügyvezető igazgató.
Az elért forgalom közel egymilliárd forinttal haladja meg a tervezettet és másfél milliárd forinttal magasabb a 2010. évi adatnál - mondta az építőanyag-gyártó cég ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy a 2011. évi jó teljesítményben szerepet játszott a forint gyengülése, ez azonban a mérleg másik oldalán is jelentkezik, hiszen megdrágítja a társaság euróban felvett hiteleit.

Az árbevételt növelte az export bővülése is, a cég Magyarországon készülő termékeinek jelentős hányadát Ausztriában, Romániában és Szlovákiában értékesíti.

"Költségeink növekedését tudtuk érvényesíteni az árainkban, amelyek mintegy öt százalékkal emelkedtek" - fogalmazott, megtoldva ezt azzal, hogy előrejelzésük szerint ez a tendencia 2012-ben erősödni fog a piacon.
Az eredményről még nem állnak rendelkezésre végleges adatok, de a cégvezető közlése szerint az "mindenképpen pozitív lesz".

A Leier az idén is tovább szélesíti termékpalettáját: új tégla és kémény típusok gyártásába kezd - jegyezte meg az ügyvezető igazgató, megemlítve: a cégcsoport továbbra is arra törekszik, hogy Közép-Európa piacvezető szerkezeti építőanyag-gyártójává váljon.

Komlós Andor elmondta: a magyarországi alkalmazotti létszám stabilan 750 körül van, leépítéseket, gyárbezárásokat a válság ellenére sem hajtottak végre, kapacitás-átcsoportosítások azonban lehetségesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évtizedes mélyponton a német államadósság finanszírozási költsége

Németországban az államadósság kezelésének kamatköltsége csaknem húsz éve nem volt olyan alacsony,… Tovább olvasom