Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Leépítés a keréktárcsákat gyártó tatabányai üzemben

Elbocsát 187 embert várhatóan egy hónapon belül az alumínium keréktárcsákat gyártó Otto Fuchs Hungary - tudta meg az MTI szerdán több egymástól független, névtelenséget kérő forrásból.
 
A leépítés oka, hogy a gyárban megszüntetik az amerikai eljárással készült, öntött kerekek gyártását, és a továbbiakban csak a német eljárás szerinti, kovácsolt felniket állítanak elő.

Az információt az üzemben sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, arra hivatkozva, hogy a gyárban nyilatkozattételre senki nincs felhatalmazva. A jelenleg külföldön tartózkodó ügyvezető igazgató várhatóan március 20. után ismerteti az átszervezés részleteit a nyilvánossággal.

A gyárat 1995-ben SUOFTEC Kft. néven hozta létre az amerikai Superior Industries és a német Otto Fuchs KG, a világon ez volt az egyetlen keréktárcsagyár, ahol egy üzemben öntött és préskovácsolt darabok is készültek. Az ötszáznál is több embert foglalkoztató vállalatnál évente 2,2 millió alumínium kereket gyártottak.

Az amerikai fél 2010 nyarán jelentette be, hogy a SUOFTEC Kft.-ben lévő 50 százalékos érdekeltségét eladja a vegyes vállalat másik tulajdonosának, a német Otto Fuchs KG vállalatnak, amely ezzel az üzem 100 százalékos tulajdonosává vált.

Az Otto Fuchs honlapján azt írja, a préskovácsolt kerekek könnyebbek, és ezért gazdaságosabbak. A magyar vállalat termelését a kovácsolt kerekek előállítására koncentrálja, és a jövőben fejlesztéseket hajt végre a növekvő igények kielégítésére.

Olvasóink írták

 • 7. kerteszb 2011. március 08. 17:39
  „Jól van andorka, legalább olvastad volna el a cikket mielőtt privatizációról beszélsz:
  "A gyárat 1995-ben SUOFTEC Kft. néven hozta létre az amerikai Superior Industries és a német Otto Fuchs KG"
  meglesz a 300 ezer munkahely a ciklus végére...minuszban”
 • 6. andor47 2011. március 08. 11:57
  „Folytatás: Ha akkor tapsoltak, és kussoltak, akkor tapsoljanak és kussoljanak most is!”
 • 5. andor47 2011. március 08. 11:55
  „Nem kell mellébeszélni. Ahhoz, hogy egy magántulajdonban lévő cég hány embert bocsát vagy nem bocsát el, ahhoz a kormánynak annyi köze van, minthogy veszel-e anyádnak virágot nőnapra vagy, hogy este meg***od-e a feleségedet, azaz semmi. Amúgy ha a reformkommunisták nem privatizálták volna az összes magyar gyárat külföldi haveri cégeknek, hanem maradtak volna magyar közösségi (nem állami, közösségi) tulajdonban, akkor több empátiát tanúsítana a vezetés a magyar emberekkel szemben. De a "zemberek" akkor ezt nem akarták, hanem tapsoltak Grósznak, Némethnek,Kovácsnak, meg Hornnak.”
 • 4. Jandex 2011. március 04. 05:39
  „Válságvers 2011-re ! (a megszorítások miatt csak két soros)

  Csiribiri, csiribiri, jó Isten,
  nemhogy ló..sz, ló sincsen...”
 • 3. arrajáro 2011. március 03. 08:35
  „Elbocsát 187 embert ...

  Mert a zemberek ezt akarják :((”
 • 2. zoli78 2011. március 03. 07:54
  „Hajrá Magyarország! :)”
 • 1. Mike-Mouse 2011. március 02. 17:23
  „Éljen a munkahely teremtés :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a Spar bevétele

Csökkent a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. konszolidált árbevétele tavaly: 381,32 milliárd… Tovább olvasom