Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Lanyhult az építőipar: szorításban a Wienerberger

A Wienerberger árbevétele 43 százalékkal 755 millió euróra emelkedett.
Rányomta a bélyegét az európai adósságválság a Magyarországon is érdekelt osztrák Wienerberger harmadik negyedévi eredményeire is.

A világ legnagyobb téglaipari csoportjának keddi közlése szerint az eredményekben elsősorban az tükröződik, hogy megvásárolták a Pipelife céget, mert maga az építőipari konjunktúra nem alakul túl fényesen. Az árbevétel 43 százalékkal 755 millió euróra emelkedett, az is elsősorban a Pipelife megvásárlásának köszönhetően.

Az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 25 százalékkal 101 millió euróra nőtt, miközben az adózott eredmény 27,2 millió euróról 22,4 millióra esett a Pipelife megvásárlása miatt.

A vállalat közleménye szerint az elmúlt hónapokban érezhetően romlottak a makrogazdasági körülmények, ennek következtében Európában ismét lanyhult az építőipari tevékenység. A csoport árbevételének 90 százaléka Európából származik, ahol viszont szinte valamennyi országban visszaesett a téglakereslet alakulásában meghatározó szerepet játszó lakásépítés.

Érezhetően kevesebb volt az építkezés Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában, Csehországban és Lengyelországban, Észak-Amerikában viszont élénkült az üzletmenet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyot nőtt az E.ON nyeresége

Az E.ON adózott eredménye 3 milliárd euróra nőtt az első kilenc hónapban az egy évvel korábbi 1,1… Tovább olvasom