Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Közel 75 ezren küldték be adóbevallásukat az Ügyfélkapun keresztül

Tavaly a nyugat-dunántúli régióban 439 ezer magánszemélyből közel 75 ezren küldték be egyetlen gombnyomással, elektronikusan személyijövedelemadó-bevallásukat.

Ha valaki rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, sok más mellett adóügyeit is kényelmesen, sorban állás nélkül intézheti.

Tavaly a nyugat-dunántúli régióban 439 ezer magánszemélyből közel 75 ezren küldték be egyetlen gombnyomással, elektronikusan személyijövedelemadó-bevallásukat.

Az Ügyfélkapu olyan belépési pont, amelyen keresztül egyedileg azonosított módon, biztonságosan lehet kapcsolatba lépni az elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó közigazgatási szervekkel és közintézményekkel.

Az Ügyfélkapu a Kormányzati Portálon (https://www.magyarorszag.hu) keresztül érhető el, igénybevételéhez regisztráció szükséges, mely többek között az adóhatóság kijelölt ügyfélszolgálatain is elvégezhető.

Ügyfélkapu létesítését bárki kezdeményezheti. Nem kell hozzá más, csak egy személyazonosításra alkalmas igazolvány (személyi igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány).

Ezen kívül választani kell egy egyedi felhasználói nevet, illetve e-mail címét is meg kell adni, ahová majd az első belépéshez szükséges egyszer használatos kód érkezik.

A belépés után számtalan ügyet intézhet kényelmesen interneten: például sorban állás nélkül beküldheti adóbevallását, lehetősége van saját adófolyószámlájának megtekintésére, lekérdezheti biztosítási jogviszonyát, vállalkozói igazolványt válthat ki.

2012-ben a nyugat-dunántúli régióban az adózók 17 százaléka küldte be elektronikusan bevallását, s 57 százaléka, több mint 250 ezer adózó készítette el az internetes nyomtatványkitöltő programmal személyijövedelemadó-bevallását és kinyomtatás után papíralapon nyújtotta be.

Őket már csak egy lépés – az Ügyfélkapu regisztráció – választja el attól, hogy otthonról, egyetlen gombnyomással, a nap bármely órájában küldhessék el bevallásukat.

2013. május 21. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának a határideje.

Nyisson most ügyfélkaput, hogy a számítógépére letöltött programmal elkészített bevallását otthonról – a postai és adóhivatali ügyfélszolgálati nyitva tartástól függetlenül – egy gombnyomással, elektronikus úton elküldhesse.

Olvasóink írták

 • 4. Tündenéne 2013. március 27. 08:55
  „3. xverax 2013.03.26. 23:32

  Dehogyisnem :) évek óta használom a munkámban és itthon is, és nincs vele gond. Ha nincs rá szükség, eltávolítható.”
 • 3. xverax 2013. március 26. 23:32
  „java alkalmazással kezd - amit ha végeztél, nem enged törölni, felülirni stb...”
 • 2. Tündenéne 2013. március 26. 13:34
  „1. xverax 2013.03.26. 09:55

  Ezt hogy érted?”
 • 1. xverax 2013. március 26. 09:55
  „érdekes hogy pár semmirekellő programot akar telepíteni
  ha regisztrálni akarok....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Követendő példának tartja a magyarországi rezsicsökkentést egy szlovák honatya

Kampányt kíván indítani Szlovákiában, hogy 20 százalékkal csökkenjen a lakossági villanyáram ára. Tovább olvasom