Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Kötelező: több mint 24.000 regisztráció

Az adatbázis mindenki számára elérhető lesz.
Megyénkben 24.726-an regisztráltak: ebből a készülő adatbázisban közel 16 ezret már látnak is. A papíron beküldött adatlapok feldolgozása folyik.

A megyei vállalkozások élen jártak a regisztrációban

Március 1-én lezárult a vállalkozások első évi kötelező regisztrációja. Aki elmaradt, még bepótolhatja. Az adatok frissítése érdekében évente meg kell ismételni majd. Mihalicz Antal a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszönőlevelet juttatott el hozzánk.

Elnöki köszönet a regisztráló vállalkozásoknak!

"Tisztelt Vállalkozók, Vállalkozásvezetők!

GyMSKIK köszönetét fejezi ki amiért vállalkozások regisztrációs adatai időben megadták, segítve ezzel a megye gazdasági adatbázisának létrejöttét, mellyel gazdaság- és kereskedelem-fejlesztési projektek döntéseinek megalapozottságát tudjuk alátámasztani. A törvény által megadott határidőig kamaránk illetékességi területén 23 000 egyéni és társas vállalkozás regisztrált, ami rendelkezésre álló adataink szerint 95 %-a a regisztrálásra kötelezett vállalkozásoknak.

Ezzel kamaránk országosan is kiemelkedő eredményt ért el, mutatva ezzel megyénk gazdasági szereplőinek törvénykövető, felelősségteljes magatartását.

Bizalmukat megköszönve azon vagyunk, hogy az adatbázis mielőbb mindenki számára elérhető legyen és olyan informatív konferenciákat fórumokat szervezzünk, amellyel segíteni tudjuk a gazdaság szereplőinek hatékony és gazdaságos működését.

Kérjük Önöket figyeljék honlapunkat a www.gymskik.hu címen, ahol programjainkról részleteses információkat és sok egyéb hasznos tájékoztató cikket elemzést találnak. Várjuk kérdéseiket, véleményüket is, amelyet a weboldalunkon található E-ÜGYFÉLSZOLGÁLAT-on keresztül tudnak elküldeni hozzánk. A papíron beküldött adatlapok feldolgozása jelenleg is tart.

GyMSKIK elnöksége nevében
Mihalicz Antal elnök"Olvasóink írták

 • 5. urbaniastapista 2012. április 12. 08:01
  „Júdáspénz.”
 • 4. szipirtyóka 2012. március 08. 18:51
  „apexnek:
  programok: http://www.gymskik.hu/index.php?id=3826
  http://www.gymskik.hu/index.php?id=404
  merterképzés: http://www.gymskik.hu/index.php?id=4790

  Bali01 te olvastad a törvényt? A kormány adóként kezeli a kötelező regisztrációt. Mivel a kormány nem mondta meg, hogyan bizonylatolják a kamarák az 5000Ft-ot, állásfoglalást kértek a NAV-tól. Gondolom, ha az megjön mindenki kap majd bizonylatot. Nem a kamarák akarták a regisztrációt, hanem a kormány. A kamara eddig is működött az önkéntes tagok befizetéseiből, pályázati pénzből. Ha a kamarát sértegeted, akkor azzal minket, régi önkéntes tagokat is sértegetsz, akiknek a befizetéseiből, munkájából felépült a kamarai székház, Ez a mi tulajdonunk is, önkéntes kamarai tag vállalkozóké.
  Sajnálod? Legyél te is tag, talán mi nem véletlenül vagyunk azok önkéntesen, nem véletlenül fizetünk tagdíjat árbevételünk alapján.
  Ezen a rendezvényen: http://www.gymskik.hu/index.php?id=4778 több száz fiatal vett részt. Külföldi vendégek meghívták a rendezvényt a saját orsázgukba, mert akkora sikere volt. Te nem olvasol újságot?
  Voltál már az ügyfélszolgálatukon, ha a vállakozásodnál kérdés merült fel? Nekem tudtak segíteni egyből, korrektül.
  apex: A kamara eddig is önfenntartó volt, ha nem tűnt volna fel. Nyereségesen működött, fent van a honlapjukon. A székház több szintje ki van adva kisebb-nagyobb cégeknek évek óta. Még az egyik helyi rádió is tőlük bérel helyet. A bérbeadásból befolyó bevételből tartják fenn a székházat. Itt is olvashatsz választ a kérdéseidre: www.gymskik.hu
  Fáj az 5000Ft sokaknak, mert ki kell fizetni. Annak utánanéztél már, hogy mit kapsz érte? Ugyan nem kapsz meg minden szolgáltatást ingyen, amit mi, önkéntes tagok, hiszen mi több tagdíjat fizetünk, de a törvény kötelezi is a kamarákat a reg.díjért cserébe bizonyos szolgáltatásokra. Pl. pályázati támogatással tartott rendezdények ingyenesek, pályázati tanácsadás ingyenes. Széchenyi kártya ügyintézés ingyenes. Akármire nem használhatja fel ezt a bevételt a kamara, csak amit a tv. enged. Úgy gondolom, hogy a kamara sem örül ennek a törvénynek, hiszen enélkül is működött, a törvényt ebben a formájában nem a kamara találta ki, de mivel felé kell befizetni, őt szidják.
  Nyugaton több, mint 100 éve kötelező a kamarai tagság és árbevételarányosan zokszó nélkül fizetik a cégek, mert kapnak érte valamit. Itthon még csak most kezd erősödni a kamara, hiszen eddig csak mi önkéntes tagok jöttünk rá a lényegére, nem csak azt várjuk, hogy a sültgalamb leessen a tányérunkba. Idővel talán itthon is lesz gazdasági súlya.

  Hosszúra sikeredett, de bosszant a sok okostóni tájékozatlan beszólása.”
 • 3. apex 2012. március 03. 20:06
  „Nekünk, vállalkozóknak kell eltartanunk a kamarai ingyenélőket is. Mennyibe kerülhet csak az épületük fenntartása?
  Mennyi alkalmazott van? Mivel töltik a munkaidejüket? Szívesen olvasnék erről a Kisalföldben.”
 • 2. sünci 2012. március 03. 18:34
  „Évente ötezer ft? Rablás!”
 • 1. Bali01 2012. március 02. 16:46
  „24.000 X 5.000 ft 95% on sem kevés ugye,számla nélküli bevétel,holott számlaköteles lenne...Egyik dolog,a másik meg,hogy miért is,mire is kell a pénz?
  férgek”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi forgalma 24,4 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben

2011 volt cégünk történetének legeredményesebb esztendeje - mondta Rupert Stadler, az igazgatótanács elnöke. A győri üzem hatodával növelte árbevételét.
Tovább olvasom