Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kötelező biztosítás: pénzt vagy benzint takarítottak meg az autósok?

Aki ügyesen választotta meg a jövő évi kötelező biztosítását, az az autós akár 20 ezer forintot is megspórolhat 2012-ben.

"Félidejéhez érkezett a kötelező kampány. A hónap első felének adatai minden idők legalacsonyabb átlagdíjat hozták.

A 13 ezer forint alatti átlagos díjak azonban valószínűleg az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentik" - kezdte portálunknak Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója.

Az internetes alkusz által végzett felmérés szerint az autósokat idén az olcsóbb kötelező, az adómegtakarítás és a kötelezőhöz idéntől kapcsolódó olcsóbb benzin motiváltja a leginkább.

Az autósok közel 10 százaléka élt a hazai benzinkutak felén a 10 forint/liter engedményt biztosító ajánlatokkal

"Az internetes oldalunkon biztosítót váltó autósok átlagosan 17.500 forintot takarítottak meg jövő évi költségeikből.

A társaság által végzett reprezentatív felmérés szerint a váltások fő mozgatórugója még mindig az olcsóbb díj elérése, de markánsan megjelenik az autósok szempontjai között az adómegtakarítás és a kötelező ajánlatok mellé idén újdonságként választható olcsóbb üzemanyag vásárlásának lehetősége.

Míg az autósok majd 67 százaléka a olcsóbb díj miatt váltott az első két hétben, addig 15,5 százalékuk a Baleseti Adó várható hatását kívánta ellensúlyozni.

Az autósok közel 10 százaléka élt a hazai benzinkutak felén a 10 forint/liter engedményt biztosító ajánlatokkal, de a kiegészítő biztosítások és az idén megint rekordmértékben csökkenő CASCO díjak is számos autóst motiváltak" - magyarázta Rácz István.

Arra a kérdésünkre, hogy az idei esztendőben hányan választottak új kötelező biztosítást, a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója úgy válaszolt: "1-1,2 millióra becsülhetjük azoknak az autósoknak a számát, aki újra kötötték a kötelezőt, de a konkrét statisztikák még nem készültek el".   

Forrás: Biztosítás.hu.
Forrás: Biztosítás.hu.
 

Aki jól választ, akár 20 ezer forintot is megspórolhat

A Biztositas.hu szakértői szerint az autósok fentieknek köszönhető megtakarítása átlagosan mintegy 20 ezer forintot tesz ki a jövő év egészére nézve.

Ez lényegesen nagyobb a januártól bevezetésre kerülő Baleseti Adó személygépjárműveket érintő átlagos 6 ezer forintos mértékénél, így elmondható, hogy aki váltani tud idén, az adónál is jóval többet spórolhat.

"Az általunk megkérdezett biztosítóknak ugyanakkor egyöntetűen az a véleménye, hogy az idei áreséssel véget ér az évek óta tartó tendencia és a jövőben már nem számíthatunk lényegesen olcsóbb kötelező díjakra.

Ez azonban azt is jelenti, hogy az autósok több évre annál a biztosítónál köthetnek ki, amelyet az idei kampányban választanak maguknak.

A biztosítók ezért most árgus szemekkel figyelik, hány ügyfelet sikerül szerezniük ebben, a minden bizonnyal utoljára tömegeket érintő kampányban" - zárta szavait Rácz István.  A CASCO díjak is rekord mértékben csökkennek

A kötelező díjak mellett akár 30-50 ezer forinttal is olcsóbb CASCO-ra válthatnak idén novemberben az autósok.

Az alkuszok szerint a korábbi 90-100 ezer forintos átlagos CASCO díjak mostani 50 ezer forintos átlagdíj alá történő csökkenésének legfőbb oka, hogy egyes biztosítók már nem tudnak olcsóbbak lenni a kötelező versenyben, ezért más terülten igyekeznek ügyfeleket szerezni.

Az autósok számára ez további - az internetes kalkulátoroktól már megszokott - egyszerű megtakarítási lehetőséget jelent.

Olvasóink írták

 • 4. gonzo 2011. november 22. 14:45
  „jahh,és a 10 forint literenként.....nem tudom sírjak vagy nevessek ezen....wazze olyan rég jártam matekórán,hogy ki sem tudom számolni ez hány százalékos csökkentés:))))”
 • 3. gonzo 2011. november 22. 14:43
  „Elképesztő hogy lehúzták eddig a jónépet.csak az én példámat nézve:4 éve kerek 60 ezret kellett kicsengetnem egy évre,azóta igaz ugrott a bónuszom(4 év alatt ugye 20%-kal "fogy elvileg a díj),most ezzel szemben 11 ezer lesz a jövő évi díjam.És még így is megéri a keselyűknek,hogy szerződjenek velem!”
 • 2. anyádafatelepen 2011. november 22. 09:13
  „Akkor elmondhatjuk, hogy kb 20 év nótórius lehúzás után végre európai szintre álltak be a biztosítási díjak. A többi az mind lehúzás volt ami eredményezi, hogy az évek alatt tízmilliárdokkal tömtük a zsebét a <moderálva> külföldi multiknak bégetve, mert nem jutott senkinek eszébe bojkottálni őket és népszavazást kérni az állami beavatkozásért.
  Csak elég megnézni, egy átlag 1,5 literes páréves 100 LE körüli autó díja európai átlagban 100E plusz ha akar valaki kedvezményes CASCOt kb ugyanennyi mégegyszer.
  Nálunk hol lehetett ezelőtt ennyiért egy jobb kocsira cascót kötni?”
 • 1. urbaniastapista 2011. november 21. 22:23
  „A benzinkedvezmény egy vicc.
  10-15 forinttal olcsóbban lehet tankolni több helyen is a városban, mint a "hazai benzinkutak felén".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a benzin, emelkedik a gázolaj ára

A benzin átlagára 397-399 forintra csökken, míg a gázolajé 433 forintra emelkedik. Tovább olvasom