Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kötelező biztosítás: a casco is egyre olcsóbb

Áttörést hozhat idén a casco-biztosítási piac: az internetes alkusz portálok novembertől a nagy kötelező váltás idején casco-biztosítási ajánlatokat is kínálnak.

A kötelező biztosítások mellé. A biztosítas.hu internetes alkusz szerint mindezt a casco díjak elmúlt években bekövetkezett jelentős csökkenése és a kötelező biztosítások adataiból kiszámítható ún. „egyszerűsített casco" megjelenése teszi majd lehetővé, mely utóbbival már a legtöbb hazai biztosítótársaság rendelkezik.

Ha valakit megkérnénk, hogy sorolja fel autójának extratartozékait és adja meg azok újrabeszerzési értékét, vagy arra kérnénk, mondja meg, hogy a 140 féle Opel Astra modell közül pontosan melyik is az övé, valószínűleg nem kapnánk tőle kielégítő választ. Mindez persze érthető, de ettől még – egészen a közelmúltig – így működtek a biztosítótárságok casco díjszámító motorjai. Gépjármű-márkakereskedőnek, de legalábbis képzett biztosítási ügynöknek kellett lenni ahhoz, hogy pontos díjat tudjunk kicsikarni ezekből a díjszámító rendszerekből.A jelenlegi tendenciák azonban gyökeres változást hozhatnak. Az internet támasztotta elvárásoknak a hazai biztosítótársaságok a forgalmi engedély adataiból kiszámítható egyszerűsített díjszámítású, de feltételeiben a korábbiaknak megfelelő, egyre olcsóbb casco-k bevezetésével igyekeznek megfelelni. Mindez várhatóan megnyitja majd az utat a casco biztosítások jelentősebb internetes versenye előtt. Az „egyszerű casco"-k esetében bárki néhány perc alatt kiszámolhatja majd autója casco biztosítási díjait.

Valószínűleg elsők között él majd az összehasonlítás lehetőségével az a 850 ezer autótulajdonos, akinek már van casco-ja és kíváncsi lesz arra, más biztosítótársaság kínál-e jobbat számára. A biztosítas.hu szerint a biztosítótársaságok közötti élesedő versenynek köszönhetően szinte mindenki talál majd magának kedvezőbb casco-t. E biztosítások díja ugyanis 2006 óta folyamatosan csökken. Míg 2006-ban egy teljes körű casco esetében az éves átlagdíj 121.000 forint volt, addig 2010 nyarán az interneten mindez már csak 75.000 forintot tett ki.

Leadképünk illusztráció - Forrás: retronom.hu
Leadképünk illusztráció - Forrás: retronom.hu


A meglévő casco-k olcsóbbra cserélése mellett szólhat még az egyszerű ügymenet (casco biztosító váltása esetén ugyanis nincs szükség műszaki szakértői szemlére), valamint az is, hogy az átlagos megtakarítás casco biztosítóváltás esetén kétszer-háromszor akkora lehet, mint a kötelező esetében.

A biztosítas.hu szerint a kötelező díjak mélyrepülését és az új autó értékesítés radikális csökkenését követően érthető, ha a biztosítótársaságok a profitábilisabb casco felé fordulnak. A díjcsökkenésnek köszönhetően ajánlataik ezúttal utat találhatnak azokhoz is, akik korábban a casco magas átlagára miatt nem kötöttek biztosítást, vagy azt gondolták elég jól vezetnek ahhoz, hogy ne legyen szükségük a biztosítás védelemére. Őket is megfontolásra késztethetik azonban a közelmúlt árvizei és viharai, melyek számos autóban okoztak kárt, a tulajdonos vezetési tudásától függetlenül.

Olvasóink írták

  • 2. Primax 2010. szeptember 09. 12:48
    „" Ócsó és ócsóbb " lehet...milyen áron ?
    Kockázat-szűkítésel, kizárással, speciális záradékokkal...
    Jól nézze meg, - és olvassa el - aki gyanúsan olcsót kötne !”
  • 1. Mankapunka 2010. szeptember 08. 11:56
    „90-es videóban is milyen szépen látszik a ház tetjén a CASCO felirat az Aradi vértanuk és a Szent István út kereszteződésénél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meredek forintgyengülés a bankközi kereskedelemben

Meredeken gyengült a forint kedden: az eurót délután négy órakor 287,56 forinton jegyezték a… Tovább olvasom