Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Korunk szakmái, generációk jövője

Napjainkban az emberek jól képzettek. A korábban felsőoktatásban résztvevőknek többszöröse jár egyetemre, főiskolára. Megjelentek ugyanakkor olyan szakképzések, melyekkel szerezhető képesítések felveszik a versenyt a munkaerőpiacon a diplomával.


Szakács, kőműves, fodrász. Klasszikus mesterségek. Ahogy évszázadokkal ezelőtt, most is szükség van rájuk. A világ azonban fejlődik, kiszélesedett a kereskedelem, szabályozott a piacon való részvétel és foglalkoztatás, modern szakágak alakulnak. Mindezzel az oktatásnak is lépést kell tartani.

Jól tudják ezt a Perfekt iskolában, mely 1953-ban kezdte meg működését. Győr-Moson-Sopron megyei központjukban is a változásokkal lépést tartva bővítik repertoárjukat gazdasági és egyéb területen. Az oktatás hatékonyságáért modern képzési rendszert alkalmaznak, hallgatóbarát irányelveket követnek.

Vállalkozási ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, marketing- és reklámügyintéző, ingatlanközvetítő. Mind szakképesítéssel végezhető szellemi foglalkozás. Többek közt ezek közül is választhatnak a Perfektbe jelentkezők. Döntésüket pedig nem bánják meg, hiszen a tapasztalat az, hogy a szakemberek felveszik a versenyt a diplomásokkal, el tudnak helyezkedni. - Ha szakterületükön nem is kapnak állást, sokan tölthetnek be egyéb irodai munkakörüket végzettségükkel. Vannak olyanok is, akik bölcsészként érkeznek kézzelfogható szakmát tanulni, és a mérlegképes könyvelő képesítést szinte minden szakirányú diplomához elvárják.


Manapság a tudást illetően fontos, hogy az ember több lábon álljon. Ezt szolgálja a moduláris képzés. A Perfekt tanulói a szakot szakaszokra bontva végzik. Elsajátítása után, ha másik képzést választanak, az előzőnél már teljesített modulokat nem kell újra elvégezni. Ennek köszönhetően rövidebb idő alatt, több képesítés szerezhető. Így az egyén mozgásteret kap, új munkaköröket tölthet be- magyarázta Ér Krisztina oktatás és vizsgaszervező.

A modern szakoknak még szűk az oktatói köre. A Perfekt mégis kiváló gárdát alkalmaz a leghatékonyabb képzés érdekében. Van tanár, aki Budapestről érkezik órákat adni. Szakmai programokhoz csatlakozva, kapcsolatot tartva a munkaügyi központtal tesznek a professzionális oktatásért és sikeres elhelyezkedésért. Számos céggel állnak kapcsolatban, több mint 1500 fő szakmai továbbképzését bonyolítják. Az órarendek tervezésénél figyelembe veszik a tömegközlekedést, s hogy a hallgatók többsége dolgozik. A Perfekt Szakközép-és Szakiskolában hét nappali képzésük van, a végzett diákok helyben továbbtanulhatnak.


A Perfekt megyei központjának képzései

Pénzügyi képzés


Középfokú:
- vállalkozási ügyintéző
- pénzügyi- számviteli ügyintéző

Felsőfokú:
- mérlegképes könyvelő (előképzések valamelyike vagy közgazdasági diploma szükséges)
- adótanácsadói szakképesítés (diploma, két év szakmai gyakorlat szükséges)
- okleveles adószakértő (diploma és adótanácsadói képzés szükséges)
- TB és bérügyi szakelőadóMarketing szakirány

Középfok:
- marketing- és reklámügyintéző


Kereskedelmi szakirány

Középfok:
- Élelmiszer- és vegyi áru- eladó
- ruházati eladó
- kereskedő és boltvezetőIngatlan képzés

Középfok:
- ingatlanközvetítő
- társasházkezelő

Felsőfok:
-
ingatlanvagyon-értékelő és- közvetítőLegújabb szakok:

- szociális ápoló
- logisztikai ügyintéző
- sportszervező menedzser
- sportedző és sportoktató

Észak-Dunántúli Területi Igazgatóság
Győr
Teleki L. u. 46.
Tel.: 06-96-550-750
Fax.: 06-96-550-758

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen keresnek állást a Nyugat-Dunántúlon

A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ álláskereső ügyfeleinek száma jelentősen… Tovább olvasom