Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Korlátozással visszaállították a Buda-Cash kereskedési jogát

A tőzsde csak zárás alkalmazására, határozatlan időtartamra visszaállította a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedési jogát a származékos szekcióban.
A tőzsde február 24-én függesztette fel a Buda-Cash Brókerház kereskedési jogát különböző jogcímeken a részvény és a származékos szekcióban. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a tőzsde közleménye szerint február 26-án fax üzenetben kérte, hogy a BÉT csak zárás funkció alkalmazásával történő korlátozással állítsa vissza a tőzsdetag kereskedési jogát a származékos szekcióban.

A BÉT a határozat indoklásában ismerteti: a kereskedés során adódó olyan rendkívüli helyzetben, amikor a kereskedés nem folytatható le a kereskedésre jogosult tőzsdetagok, vagy a piac súlyos érdeksérelmének veszélye nélkül, a tőzsde a Kereskedési Kódexben meghatározott szabályok szerint jogosult a kódex előírásaitól átmeneti időre eltérni.

A vezérigazgató a Tőzsdetagsági Szabályzat alapján jogosult egyedi, méltánylást érdemlő esetekben a szabályzat rendelkezéseitől eltérő módon dönteni.

A vezérigazgató, figyelemmel az MNB kérésére, úgy ítélte meg, helye van a Kereskedési Kódex és a Tőzsdetagsági Szabályzat említett előírásai alkalmazásának, ennek megfelelően a rendelkező rész szerint határozott - írja közleményében a BÉT.

A jegybank február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. Az ügy kapcsán bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült, ezért az MNB büntető feljelentést tett az illetékes rendőr-főkapitányságnál.

A jegybank a Buda-Cash tulajdonosain keresztül szoros összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bankcsoporthoz (DRB) tartozó négy banknál korlátozta a betétkifizetést és felügyeleti biztosokat rendelt ki a pénzintézetekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idei legerősebb árfolyamán a forint az euróval szemben

Idei legerősebb árfolyamát érte el csütörtökön az euróval szemben a forint a bankközi… Tovább olvasom