Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Kivonul Magyarországról az Office Depot is

Az Office Depot 9 áruházat működtet Magyarországon. Az amerikai cél értékesítette hazai érdekeltségeit, a vevő tovább használhatja majd a társaság kereskedelmi neveit.
Távozik a magyar piacról az Office Depot - írja a hvg.hu a társaság közleményére hivatkozva. A cég a Central Fund Kockázati Tőkealapnak értékesítette hazai érdekeltségét.

Az eladási árat nem hozták nyilvánosságra, az Office Depot közleményében az sem szerepel, miért döntöttek a kivonulás mellett. Csak annyi, hogy a vevő tovább használhatja majd a társaság kereskedelmi neveit.

Az irodaszereket gyártó Office Depot 1986-ban alakult Floridában, hazánkban 1997 óta van jelen - olvasható a társaság honlapján. A magyarországi egység volt a cég első kelet-európai, 100 százalékban saját tulajdonban működő üzlete. Jelenleg 9 áruházat működtetnek az országban.

A Magyarországon működő nagy áruházláncok közül legutóbb a Bricostore jelezte, hogy kivonul. A lépést a gazdasági válsággal indokolták.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. DON 2012. december 22. 22:54
  „Bocs Zöldfülül, idézem: "ha a magyarok csak ennyit tudtak volna, akkor nem hódítják meg a fél világot és nem tudtak volna megmaradni Európa közepén." :)
  Egyébként bocs, ma érzékenyre van állítva a mélymagyar receptorom :)”
 • 31. Zöldfülü 2012. december 22. 22:18
  „csak tudnám mikor említettem én szakrális küldetést? miért kell egyből belemagyarázni az ilyen ostobaságokat mint a magyar felsőbbrendűség meg a nagy magyar birodalom? azért mert valaki szóváteszi egy pancsernak hogy hogyan beszél a saját népéről? EMBER!!”
 • 30. DON 2012. december 22. 19:36
  „Zöldfülü!
  Sajnos pancsernak van igaza, de ez nem az ő hibája, nem is azé a magyar vállalkozóé, aki mindezt meg is teszi. Mert a vérében van. Felejtsd el a szakrális küldetést, meg a magyar felsőbbrendűséget, meg a nagy magyar birtodalmat, amit a szíriusz bolygóról hoztak ide őseink, meg az efféle baromságokat. Az itt eltöltött 1000 évben csak ennyire lettünk volna képesek? Hát erre nem lennék büszke...
  Elismerem a nemzet nagyjait, elismerem Rákóczit, Mátyást, Istvánt, mindenkit. De felismerem azt is, hogy szerencsétlen helyen állapodtunk meg, egy szláv térség kellős közepén, ahová a germánok is vágytak. Beékelődtünk egy olyan helyre, ahol a megmaradásunkért mindig küzdeni kell. Nem a nyugat védőbástyája vagyunk, hanem a nyugat lökhárítója. Ezeréves ittlétünk alatt alig pár száz évig voltunk független nemzet, s a legutolsó alkalommal azt értük el vele, hogy elvesztettünk egy kétharmadnyi országot. Elvesztettük azt, aminek nagy része sosem volt magyar - az igazi tragédia az, hogy sok magyarlakta területet vettek el tőlünk jelenlegi határaink mentén. Őket nem lett volna szabad hagyni, de nem láttak tovább akkori vezetőink a régi nagy ország határainál. Nem ismerték fel, hogy miért kell és miért érdemes küzdeni, s mi az, amit hagynunk kell elmenni, mert valójában sosem volt a miénk.”
 • 29. Zöldfülü 2012. december 22. 18:56
  „mit vétett neked a magyar nép pancser?
  undorító dolog így beszélni a saját népedről, múltjáról, főleg úgy hogy tudatosan ferdítesz.
  ha a magyarok csak ennyit tudtak volna, akkor nem hódítják meg a fél világot és nem tudtak volna megmaradni Európa közepén. Mondanék rád csúnyábbakat is, még lehet meg is pofoználak amikor ilyen varkocsozásról beszélsz, de hát mindjárt itt a karácsony..”
 • 28. pancser 2012. december 22. 14:46
  „26. p.panamera 2012.12.22. 11:07
  A magyar üzlet pénze itthon marad! Ezt verjétek ki a fejetekből. először is Szlovákiába telepíti az anyacéget, luxus autót vesz, olasz lakberendezést, ha sok felesleges pénze van azt Svájcba menti. Szórakozásain drága luxusitalokat vedel, nem szilvóriumot, nyaralását a tengerpartokra tervezi stb. Nem mindegy tehát ki a tulaj? Mennyi adót fizet az igen de nem az, hogy ki a tulaj. Orbánék tudják ki fizet adót, meg is kötik a megállapodást a nagyokkal!”
 • 27. Valaki 2012. december 22. 13:49
  „25. Babenko 2012.12.22. 11:05

  Három sarokkal innen a papírboltban a vastag spirálfüzet 1560 forint volt a nyáron.

  Egy másik boltban 350 -ért vettem ugyanezt. :)))”
 • 26. p.panamera 2012. december 22. 11:07
  „16. Demalgon 2012.12.21. 20:16
  Igazad van, pöcegödör és patkányság, de azért annak a pénznek a nagy része itthon marad, bármilyen módon is legyenek bejelentve...”
 • 25. Babenko 2012. december 22. 11:05
  „Három sarokkal innen a papírboltban a vastag spirálfüzet 1560 forint volt a nyáron. A kis vonalzó 210 forint. Sokallottam. Rá egy hetére betévedtem a zofiszdepoba ott ugyanolyan füzet, ugyanazzal a lapszámmal, 820 forint áfával együtt. Ugyanakkora vonalzó 110 forint. hát....”
 • 24. szabov 2012. december 22. 09:20
  „Tetszik az árujuk, de sajnos nem a mi pénztárcánkhoz szabták az árakat.”
 • 23. borsmenta 2012. december 22. 08:59
  „A főgáz tegnap küldött az ügyfeleinek új Főgáz Office kártyát, amivel az Offrice Depot-ban 15 % kedvezménnyel vásárolhatnak. Úgy látszik nem egyeztetnek.”
 • 22. Tumbanu 2012. december 22. 08:20
  „énis kivonulok remélem nemsokára ebből a ganékupacból, és jókat röhögök majd a tengerentúlról”
 • 21. chelsea 2012. december 22. 02:55
  „Nem hiányzott eddig sem.És nem is fog.”
 • 20. Habok 2012. december 21. 21:55
  „Miért van olyan érzésem hogy itt lejárt adókedvezmény megszűnte miatt tulajdonosváltás, és most újabb adókedvezményes évek következnek.”
 • 19. DON 2012. december 21. 21:14
  „16. Demalgon!
  Szebben én sem mondhattam volna:)
  Csak kiegészíteném annyival, hogy az agyonimádott magyar termékek méregdrágák, minőségüket tekintve silányak. El kell azonban ismerni, hogy van egy-két olyan ember, akik finom, hagyományosan nevelt állatból és növényből készült terméket állít elő az élelmiszertől, a használati tárgyakig. De ezek nem tudnak eltartani egy nemzetet, mindenkiből meg nem lehet hirtelen őstermelőt faragni, mert úgy járnak, mint az ózdi bányászok, akiket elvittek szövőnőnek: szőni azóta sem tudnak, de a csöcsük hatalmasra nőtt.
  Mindenkire rá kell bízni, hogy mit hol szerez be. Kényszerből minimálbéren tartott embertől ne várjuk, hogy méregdrága magyar terméket vegyen, veszi az olcsó sz@rt, amit a multi ad. Mert azt tudja megfizetni. Ha több pénze lenne, nem a multiban vásárolna.”
 • 18. Muaddib 2012. december 21. 20:51
  „16. Demalgon
  "másét veszi és értékesíti tovább, sorolhatnám. Kösz, de nem kérek belőle,"

  Akkor te nem is vásárolsz? Jó ember ez a kereskedelem más állítja elő, és más értékesíti.
  Még szép hogy másét árulja! Gondolod a ruhásboltnak magának kéne varrni a ruhát vagy a csillár boltnak magának, kellene készíteni a csillárt?
  A gyűlölet beszél belőled, mikor szidod a magyar vállalkozókat nem szabad általánosítani.
  Persze van ilyen is, amit leírsz de, ne azt hidd, hogy a multik nem ügyeskednek a törvényt megkerülve.
  A cégváltások újabb támogatásokért, stb.
  Tudok Mosonmagyaróváron olyan multit(nem kereskedelmi) aki egyre többet fényezi magát médiában de olyan beszállítói tartozásai vannak amin elképednél.”
 • 17. Muaddib 2012. december 21. 20:35
  „.

  Tündenéne
  Olvasd el még egyszer mit írtam.
  Saját magam idézem akkor újból.

  Muaddib 09 "Persze hogy kivonul, mert most a hazai ellátókat részesítik előnyben főleg a közbeszerzéseknél."

  Persze hogy a hivatalok közbeszerzéssel működnek de hogy az office depot mennyire vett ebbe részt azt nem tudom de a multiknak nagy beszállítója volt.
  Például a Pbs hungária is Ausztriai érdekeltségű cég és elég sok közbeszerzés pályázatot nyertek meg.
  Azért tippeltem, arra hogy most a kormány a hazai érdekeltségű illetve kormány közeli cégeket támogatja, ezért közbeszerzéseknél nem tud labdába rúgni.
  Egyébként a papír írószer irodaszer termékek nagy része import, mert itt nincs az a minőség, vagy nem gyártják”
 • 16. Demalgon 2012. december 21. 20:16
  „panamera, mondjuk azért, mert a magyar vállalkozások gondolkodásmódja olyan, mint a pöcegödör? Amikor az a legfontosabb, hogy a bevételt zsebbe, az alkalmazottat minimálbéren félig bejelentve meghajtva ostorozza túlórában, miközben a feleségét vagy a szeretőjét viszi szórakozni? Amikor könyvelőt igyekszik rávenni arra, hogy fiktíven töltse fel a számláit, hogy APEH ellenőrzésen ne bukjon le? Amikor a sorban első az, hogy menő kocsit vásároljon, majd sírjon az államnak, hogy nincs pénze az adóra? Tönkreveri 1-2 hónap alatt a céget, majd vígan nyit egy másikat és kezdi előről? Ilyen magyar cégnek akarsz te tered engedni? Kösz, így is van ilyenekből nem elég, főleg, hogy még termelni sem tud minőségi terméket, másét veszi és értékesíti tovább, sorolhatnám. Kösz, de nem kérek belőle, majd ha az agyukat kimossák, akkor visszatérhetünk, de addig a vállalkozói réteg, ha hazai adócsaló, adókerülő és kizsákmányoló. <moderálva>”
 • 15. Tündenéne 2012. december 21. 19:52
  „9. Muaddib 2012.12.21. 18:58

  A hivatalok nem :) ők közbeszereznek, de nem innen.”
 • 14. Infamous 2012. december 21. 19:52
  „az ofiszdepo eleve egy méregdrága irodaszer áruház, extra árréssel... nem csoda, hogy nem életképes. azon csodálkozom, hogy csak most vonul ki...”
 • 13. p.panamera 2012. december 21. 19:48
  „11. pancser 2012.12.21. 19:30
  Nem értem miért nézed le ennyire a magyar népet és ezzel a kijelentéseddel saját magad is.. Mi olyan különleges egy multiban? Mi a baj a csürdöngölőssel?
  Ha megnézed a világot a multik a saját hazájukban erősödtek meg, s később kezdtek el terjeszkedni. Betörtek, örült nekik mindenki, mert eleinte ólcsó volt, viszonylag tág nyitvatartási idővel, széles választékkal. Tönkretették a kisebb helyi vállalkozásokat. Kit érdekelt ez akkor? Ez miért nagy szám? Mennyit voltak itt ők? 15 évet? Álljon meg a menet... Előtte sem ostorárulásból éltünk.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: az inflációnálnagyobb mértékben emelkedik a minimálbér

Orbán Viktor szerint 2013-ban a a rezsiköltségek csökkentésével a pénzromlás üteme is alacsonyabb… Tovább olvasom