Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Kíváncsi mennyi lesz a bruttó és nettó fizetése jövőre? Most megtudhatja!

Az RSM DTM blogja ismét kiszámolta, hogy jövőre várhatóan milyen vastag borítékot visznek haza a dolgozók. Ez a 4.0.-ás kalkuláció.

"Az elmúlt napokban újabb és újabb információk, bejelentések láttak napvilágot az szja-rendszer változásáról.

Összegeztük, ami jelenleg tudható, és kiszámoltuk, ki jár jól, ki jár rosszul, illetve mekkora béremelés szükséges ahhoz, hogy senkinek se csökkenjen a nettó jövedelme" - olvasható az adószakértő blog oldalán.

Az összes kalkulációt ide kattintva találják meg, jó böngészést!

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. machers 2011. szeptember 25. 18:04
  „24. Dr.Lang 2011.09.23. 16:59
  Átgondoltam újra. Igazad van! Tényleg nem az adórendszer miatt csökkennek a jövedelmek, hanem a totális gazdasági, pénzügyi káosz miatt, amit a fidesz ámokfutása, nemzetrombolása okozott.”
 • 46. machers 2011. szeptember 25. 17:44
  „24. Dr.Lang 2011.09.23. 16:59
  Nem az adorendszer miatt csokken a fizetesed!
  Látom neked sem kell megadni a garantált bérminimumot.”
 • 45. Alerich 2011. szeptember 24. 10:37
  „42.Pontosan!A "válság" meg a kormány átláthatatlan,kapkodó,összevissza intézkedései miatt nagyon sokan így gondolkadnak,akiknél "pénzt hagyott" az adóváltozás.Van aki még bankba sem teszi,visszatért a dunyhára.Ez azért elég világosan látható volt előre.Csak a gazdaságban dőntők nem ezen a bolygón élnek,ezért számítottak vásárlás által növekedésre.Csakhogy az emberek akkor vásárolnak,ha biztosnak látják-legalább középtávon-a bevételeiket,ha nem,akkor tartalékot képeznek.Ez ám a szarvashiba!Ezen a szinten?Tanácsadók hadával?
  Ez a trend úgyis felfogható,mint a zemberek véleménynyilvánítása a kormányzásról.Persze tesznek rá.
  A mineszterelnök saját szócsöve(Tudjátok,aki engem mindíg Rejtö:Az ellopot futár c.regényének egyik szerplőjére emlékeztet:Cefi,a -jelző-:<moderálva>-ez én magam voltam,hogy ne fárasszam a cenzort-Drót)Továbbra is fennhéjázó,pökhendi modorában ontja magából,hogy "eszük ágában sincs"változtatni.Ez tán még szomorúbb.Normális ember belátja,ha valami nem jött be,és változtat.Nem gőgösen hirdeti,hogy ő nem tévedhet!”
 • 44. gjozsi88 2011. szeptember 24. 08:11
  „lobbo71!
  "stagnált a belső fogyasztás": úgy stagnált, hogy a devizahitelesek törlesztői nőttek. Tehát valójában nőtt a fogyasztás, csak a hiteltörlesztések miatt nem látszik."

  Ez a mondat egészen nyakatekertre sikeredett!
  Próbáld értelmezni mégegyszer!
  Értem mit szeretnél mondani, azt, hogy a növekvő törlesztőrészletek visznek el a fogyasztásból ezért stagnál!
  De ez nem azt jelenti, hogy növekszik a belső fogyasztás csak nem látható.....ez azt jelenti, hogy nem növekszik a belső fogyasztás, mert megugrottak a törlesztők, melyek a fogyasztásból visznek el forrásokat!
  De ez önmagában nem ok, tekintettel arra, hogy közben a jómóduaknál kimutatható megtakarítást is jeleztek!
  Azaz ez a többlet létezik, csak nem a gazdaságélénkitésre fordítodik!
  Felhivom a figyelmed, hogy .....arról nem szeretnék külön beszélni, hogy a törlesztőkben a kormány magánnyugdíj pénztárakat megszüntető döntése miatti két fokozatú leminősítés és dilettáns gazdaságpolitika miatt megemelkedett országkockázati felár ,mely a bankok kockázatát is magával emelte jelentősen beépült a kamatfelárakban,azaz ez is részben kormány impotencia......a Matolcsy az adócsökkentésből a 2011. áprilisban benyujtott konvergencia programban kalkulált 3-4% os pesszimista GDP növekedést és 5-7%-os optimista növekedést,miközben a svájci frank már 2010 öszén 220 ft volt!”
 • 43. imre1964 2011. szeptember 24. 08:02
  „Most mindenki szidja a kormányt pedig előre látható volt hogy mire készülnek.
  Nem tudom hogy lett kétharmaduk ha most mindenki azt mondja hogy nem rájuk szavazott.
  A választáskor kellet volna gondolkodni most már késő”
 • 42. amalfi 2011. szeptember 24. 07:31
  „40! Nem azért stagnál a belső fogyasztás, hanem a létbizonytalanság miatt! Kevesebbet vásárolok én is, és a maradék forintjaimat, azt a keveset, félreteszem, mert lesz ez még rosszabb is. És így tesznek a környezetemben élők is, mert nem tudjuk, mi lesz holnap, csak annyit, hogy az én fizetésem a jövő évtől megint csökken.
  Aki rájuk szavazott szóljon már nekik, hogy nem lesz ez így jó!”
 • 41. Alerich 2011. szeptember 23. 23:24
  „moderálva offtopic”
 • 40. Lobbo71 2011. szeptember 23. 21:20
  „gjozsi88: "stagnált a belső fogyasztás": úgy stagnált, hogy a devizahitelesek törlesztői nőttek. Tehát valójában nőtt a fogyasztás, csak a hiteltörlesztések miatt nem látszik. Ha nem szállt volna az egekbe a svájci frank, akkor a statisztika is kimutatta volna a növekvő belsőfogyasztást.”
 • 39. gjozsi88 2011. szeptember 23. 20:03
  „"hiszen akinek több jövedelme keletkezik, az többet is költ,"
  Pont ez a baj......nem költött többet, mint eddig, azaz a most kapott töbletből SEMMIT nem költött el, ezt mutatta ki a fideszes vezetésű KSH ,ugyanis a GDP 2%-t kitevő csak öket érintő adócsökkentés eredményeként STAGNÁLT a belső fogyasztás!
  Ez cáfolja az állitást!”
 • 38. gjozsi88 2011. szeptember 23. 19:57
  „Agent
  még annyit:

  "Őket, akik a vállukon viszik az országot, többszörösen sarcolja az állam: hiszen akinek több jövedelme keletkezik, az többet is költ, ergó annyival többel is járul hozzá az ország gazdaságának működtetéséhez, bevételeihez, összfogyasztásához."

  Hát ez több, mint butaság, ugyanis az SZJA a költségvetés bevételének kis mértéke, azaz vállukon azok viszik, akik megtermelik a GDP-t az ebből befolyó jövedelem és nyereség adók, illetve a teljes bérüket fogyasztó kispénzüek!
  Arról nem beszélve, hogy a magasabb béresek DÖNTÉSI helyzetben vannak igy számukra nagyobb felelőség vállalás is elvárható azokkal szemben akik a jobb móduak döntéseinek kiszolgáltatottjai is!
  Ez pedig a többlet hozzájárulást indokolja az ISMÉTLEM a költségvetés alig 20%-t kitevő SZJA bevételek során!”
 • 37. Lone_wolf.. 2011. szeptember 23. 19:46
  „32.
  Ez a legviccesebb része linkelt cikknek:
  Nagy nehezen kiizzadod a +10%-ot, aztán nesze, kapsz 8 és felet - majd köszönd meg. Hova tűnt a maradék? Ment a segélyekre meg Sukoróra, Tocsik sikerdíjára, BKV-tanácsadói szerződésekre, pofátlan végkielégítésekre.
  Kiizzadja!! haha:)))))) Mindjárt sajnálni kezdem.Miközben az ő kategóriájába tartozó keresetüek szórták le a pénzt a felsorolt dolgokra, osztogattak a saját kategóriabelieknek .A példa öngól.”
 • 36. gjozsi88 2011. szeptember 23. 19:35
  „Dr Lang
  "Ha az Erste eltolja a biciklit, akkor atveszi a helyet a Szechenyi Bank vagy hasonlo."

  Ez tetszik a legjobban!
  Ugyanis az ERSTE nem csak a nevét viheti ki, hanem a LÉNYEGET, a bank befektetői tőkéjét csökkentheti!
  Egy bank létrejöttéhez ....igy a Széchenyi bankhoz is....befektető tőke kell!
  Nos erre kellene egy nem demagóg javaslat!
  Ezért röhögtem Orbán Viktoron mikor arról beszélt, hogy a végtörlesztésnél az OTP és FHB mögött ott fog állni az állam!
  Csakhogy az nem elég....sőt több, mint szánalmas, ugyanis jelenleg óriási lyukak vannak a költségvetésen, nyoma sincs egy szükségszerű bankkonszolidációnak!
  Azaz az állam mőgé állás kimerülhet az Istenhez fohászkodásban, mert pénze erre nincs!”
 • 35. gjozsi88 2011. szeptember 23. 19:30
  „Dr Lang!
  A lipóti pék egy olyan vállalkozás mely terjeszkedésével a nála kisebb pékségeket öli meg, de lassan hajt a TESCO erősségének eléréséhez! Azaz a legjobb példa arra, hogy minden multi kiscégként kezdte és mindent megtesz, hogy a hatékonyság miatt egyre nagyobb legyen!
  A baj az, hogy a lipóti pék miniatür példájából látod az egész világot, miközben felhivom a figyelmed, hogy a GSP-nk 80%-a export és a 100% GDP ből létrejött jövedelemből fogyasztunk.....azaz kis ország, nyitott gazdasággal képtelen megélni befektető tőke nélkül!
  Hadd hívjam fel a figyelmed, hogy a magyar befektetők leggazdagabb része is legfeljebb a merci gyár szoc helyiségét képes megépiteni!”
 • 34. gjozsi88 2011. szeptember 23. 19:24
  „Agent!
  Kösz a linket.......én is hasonlót irtam volna, ha nem azok közé tartozom akik a munkavállalók 80%-kának egyikeként 300 000 ft alatt bérből élnék!
  De felhivom a figyelmed, hogy ma Magyarországon CSAK ADDIG lehet majd 300 ezer felett keresni, mig a munkának meg lesz az értéke, ez pedig CSAK akkor következik be, ha lesz fogyasztás!
  Nos a 300 000 ft felett keresők nem fogyasztanak annyit, hogy kompenzálja a többség csökkenő nettóját egy növekvő infláció mellett!
  Akkor lesz igazságos az egy kulcsos adó, ha elvárjuk, hogy a keletkező töbletükből pótolják azt a fogyasztást amit a nagy többség csökkenő bére miatt bekövetkezett......ugyanis ISMÉTLEM: azzal, hogy fogyasztás elől vesz el forrást a kormány, az csökkenti a gazdasági növekedést, csökkenti az állam elvonásából származó bevételeket, hisz csökken az adóalap, ......azaz sokkal nagyobb kárt okoz,mint ami hasznot hoz a felsőtizezres rétegnek!
  Ugyanakkor drágábban finanszirozza az országot a megnövekvő kockázatok miatt, ahogy többe kerül mindez a devizahiteleseknek is!
  A gazdaság makrogazdasági adatainak, országkockázatának romlása a széles társadalmi réteg rosszabb életkörülményei, borus kilátásai, megélhetési válsága áll szemben azon kevesek rövid távú anyagi többletbevételeivel, akik 300 ezernél többet keresnek!
  Ha a serpenyő két oldalát nézed erősen az egy kulcsos adó ellen szól a mérleg, főként ha tudjuk, hogy az elönyös helyzet a zuhanó gazdasági növekedés lehetősége miatt egyre szükülni fog és lassan elfogy!”
 • 33. Dr.Lang 2011. szeptember 23. 19:21
  „26. Lobbo71
  Agyamra megy ez a szolgalelkuseg ... uristen nem jon a befekteto, mi lesz velunk??? Ha az Erste eltolja a biciklit, akkor atveszi a helyet a Szechenyi Bank vagy hasonlo. Betoltetlen piaci rest meg eletemben nem lattam ;-)

  Ajanlom a lipoti pek peldajat, aki rajott, hogy sajat erobol kell magyar ceget krealni. Tesco beszallitasbol ehenhalt volna. Nem sirankozni kell, hogy adjon mar a kulfold munkat, hanem otletelni, vallalkozni. A Google-t par ezer dollarbol kezdtek el a garazsban. A magyar szerinted keptelen hasonlora??”
 • 32. Alerich 2011. szeptember 23. 19:16
  „31.Az a bajod,hogy <moderálva> nem tudod értelmezni.
  A belinkelt szövegben valóban benne van,hogy miért igazságtalan.
  Mondanám hogy a te bajod,de sajnos nem csak a tiéd.
  Cetreum censeo :minden censor olvasson Rejtőt.”
 • 31. Agent 2011. szeptember 23. 19:02
  „27,29, itt az utolsó betűig megvan a válasz a kérdésre, hogy igazságos-e az egykulcsos adó - egyébként: az.
  http://modoros.blog.hu/2011/09/20/igy_jarok_jol_az_egykulcsos_adoval”
 • 30. Alerich 2011. szeptember 23. 18:40
  „moderálva offtopic”
 • 29. gjozsi88 2011. szeptember 23. 18:39
  „Lobbo71!
  Milyen adórendszert?
  Amelyik eddig működött és nem vett el belső fogyasztást a magyar gazdaságtól.....mely a Bajnai révén szép fokozatosan tolta volna ki az adósávokat és vezette volna ki a adójóváirást, ugy, hogy ne tegye tönkre a társadalom jelentős részét !
  Tudod a Matolcsy is azt hitte, hogy a jómóduaknak adott adó kedvezménytől felpörög a gazdaság.....be is tervezett pesszimista 3-4%-os növekedést az áprilisi konvergencia programban és egy optimista 5-7%-os növekedést, de mára már csak a 3%-tól elmaradást látják és vizionálnak egy eurós válság okozta hatást, mint egyedüli okot, csak közben a forintunk az euróhoz képest is zuhant, a belső fogyasztás pedig a GDP 2%-t kitevő adócsökkentés ellenére stagnál a gazdasági növekedésünk nem lesz 2%-os sem!
  Azaz a kidobott 2% a költségvetésből még az exporttal együtt is 0,8% os bevételt jelent a költségvetésnek!
  Hát ez baromi jó üzlet volt.....igaz a jó közgazdászol ELŐRE megmondták, de Kopitssal az élen szét is lettek kergetve, ahogy sok jobboldali közgazdászt sem kérdeztek meg!”
 • 28. gjozsi88 2011. szeptember 23. 18:31
  „Dr Lang!
  Csak tessék megnevezni azt aki befektet a kizavarandók helyett....!
  Amit kivisznek az az ADÓZÁS UTÁNI nyereségük, ha kiviszik egyáltalán akkor, mikor minden megtermelt tőke csak akkor ér valamit, ha azonnal befektetik, ebből költséghatékonyabb termelést tudnak előállitani, hogy képesek legyenek versenyképesek maradni!
  Felhívom a figyelmed, hogy az itt lévő multi tőke ALAPÉRDEKE és a létező ,már itt működő befektetésének a versenyképességének a folyamatos javítása, azaz a keletkező profit visszaforgatásával fejlesztés, mert csak a versenyképesség tartja meg a korábbi befektetett tőkéje értékét!
  Piac is csak addig leszünk, mig biztosítja az elkölthető jövedelmeket!
  Ha lehetne a súlyos tárgyi tévedéseiden alapuló demagógiát hagyd meg a Jobbikos taggyülésre, mely dilettantizmus és a jobbik programjából átvett fideszes elemek már fényesen bizonyítják, hogy nem lesz jó a Jobbik demagógia útjára lépni!”
47 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béremelést kérnek a Tesco dolgozóinak

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete 10 százalékos béremelést követel 2011-re. Sztrájkbizottságot is alakítottak. Tovább olvasom