Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kiszámolhatja, mekkora kedvezményekhez juthat a család 2014-ben!

Megjelent a családikedvezmény-kalkulátor a NAV honlapján. Egy példa azt mutatja, az elmúlt évhez képest havonta 34 ezer forinttal több pénz marad a kasszában.

Itt találja a családikedvezmény-kalkulátort >>
Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a családikedvezmény-kalkulátor, amelynek segítségével könnyen kiszámítható, hogy 2014-ben a rendszeres bérjövedelemből mekkora adóalap-, illetve járulékkedveményhez juthatnak a családok - közölte az adóhatóság kedden.

A NAV közleménye szerint az idén nagyobb kedvezményhez juthatnak azok a családok, amelyek tavaly nem tudták teljesen kihasználni a családi kedvezmény lehetőségeket.

A kalkulátor mellett az is szerepel, hogy kik jogosultak a kedvezményekre és mely családtagok számítanak eltartottnak, illetve kedvezményezett eltartottnak. A havi bér mellett ugyanis ezek az adatok és információk szükségesek a kedvezmény kiszámításához.

A NAV felhívta a figyelmet arra, hogy a program használatához segítséget nyújtanak az "i" betűvel jelzett ikonok, amelyek minden sor mellett szerepelnek, és részletes magyarázatot adnak a pontos kitöltéshez.

A családikedvezmény-kalkulátort a NAV szakemberei különböző képzettségű és szakterületű adózók segítségével tesztelték. Az eredmények azt mutatták, hogy a végleges verzió könnyen használható.

Az adóhatóság közleményében szereplő példa egy olyan családfő adóalap-, illetve járulékkedvezményének számítását mutatja, ahol a családban egy egyetemista és két kiskorú gyermek él, és a családfő bére 200 ezer forint havonta. A kalkuláció eredménye azt mutatja, hogy az elmúlt évhez képest idén a családi járulékkedvezmény révén havonta 34 ezer forinttal több pénz marad a család kasszájában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerülhet a síbaleset

Több százezer forintba is kerülhet, ha valaki külföldön szenved síbaleset. Az OEP az EU-kártya… Tovább olvasom