Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Kissé erősödött a forint: 287 fölött az euró, 238 körül a svájci frank

Csütörtök kora délelőtt a forint kissé korrigálta az előző napi számottevő veszteségeit.

Az eurót csütörtök délelőtt tízkor 287,60 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 288,35 forint után.

A svájci frank jegyzése 238,05 forint a szerda délutáni 239 forint feletti szinthez képest.

A dollárt 208,84 forinton jegyzik 210 feletti árfolyam után, a japán jen pedig 2,7228 forint a szerda délutáni 2,7409 forinttal szemben.

A piacok európai pénzügyi vezetők nap folyamán elhangzó gazdasági helyzetértékeléseitől várnak tájékozódási pontokat.

A forint szerdán az euróövezeti stabilitási kételyek terhe alatt a régiós devizákkal, a zlotyval együtt gyengült, de annál nagyobb mértékben, a kereskedők szerint az országvédelmi program piaci fogadtatása miatt. Euróban idei mélypontot, jenben pedig történelmi mélypontot érintett szerdán a forint árfolyama.

Szerdán erősödött az euró, 1,36 dollár alatti jegyzésekről 1,37 felettiekre annak köszönhetően, hogy Németország és Franciaország kiállt Görögország euróövezetben tartása mellett. Csütörtök reggelre az euró megőrizte 1,37 dollár feletti árfolyamát. Svájci frankban az euró a múlt hét keddje, a svájci jegybank árfolyam-tűréshatár bejelentése óta stabilan 1,20 frank felett tartózkodik, bár szerdán közelítette azt meg a legjobban.

Csütörtökön a svájci jegybank (SNB) negyedéves monetáris tanácsülésén elkötelezte magát a svájci gazdaságot az erős frank részéről fenyegető veszélyek minden eszközzel történő elhárítása mellett. Az euró/svájci frank árfolyam a bejelentőst követően csak elenyésző mértékben változott, a forint viszont szerény mértékben, de erősödhetett.

Szintén árfolyam befolyásoló szerepe lehet csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) havi rendszeres jelentése délelőtti közzétételének is, valamint az EU-Bizottság felülvizsgált 2011-es gazdasági előrejelzésének. Számos európai pénzügyi vezető tart előadást a wroclawi Eurofi pénzügyi fórumon, köztük Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke is. Jürgen Stark, az EKB igazgatótanácsának lemondott tagja a délután folyamán beszél Bécsben az euróövezeti adósságválságról.

Korábban írtuk

Csütörtök reggelre a forint enyhén korrigálta az előző napi számottevő veszteségeit

A piacok tájékozódási pontokat várnak európai pénzügyi vezetők nap folyamán elhangzó gazdasági helyzetértékeléseitől. Az eurót csütörtök reggel röviddel hét óra után 287,47 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 288,35 forint után.

A svájci frank jegyzése 238,44 forint a szerda délutáni 239 forint feletti szinthez képest. A dollárt 209,51 forinton jegyzik 210 feletti árfolyam után, a japán jen pedig 2,7314 forint a szerda délutáni 2,7409 forinttal szemben. A forint szerdán az euróövezeti stabilitási kételyek terhe alatt a régiós devizákkal, a zlotyval együtt gyengült, de annál nagyobb mértékben az országvédelmi program piaci fogadtatása miatt. Euróban idei mélypontot, jenben pedig történelmi mélypontot érintett szerdán a forint árfolyama.

Szerdán erősödött az euró, 1,36 dollár alatti jegyzésekről 1,37 felettiekre annak köszönhetően, hogy Németország és Franciaország kiállt Görögország euróövezetben tartása mellett. Csütörtök reggelre az euró megőrizte 1,37 dollár feletti árfolyamát. Svájci frankban az euró a múlt hét keddje, a svájci jegybank árfolyam-tűréshatár bejelentése óta stabilan 1,20 frank felett tartózkodik, bár szerdán közelítette azt meg a legjobban.

Csütörtökön a piacok figyelme a svájci jegybank (SNB) monetáris politikai értékelésére irányul annak felmérésére mennyire kötelezte el magát az árfolyamküszöb igencsak költségesnek ígérkező védelme mellett. Ugyanígy árfolyam befolyásoló szerepe lehet az Európai Központi Bank (EKB) havi rendszeres jelentése délelőtti közzétételének is, valamint az EU-Bizottság felülvizsgált 2011-es gazdasági előrejelzésének. Számos európai pénzügyi vezető tart előadást a wroclawi Eurofi pénzügyi fórumon, köztük Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke is. Jürgen Stark, az EKB igazgatótanácsának lemondott tagja a délután folyamán beszél Bécsben az euróövezeti adósságválságról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euróválság: német perpatvar, kínai aggály

Kisebb koalíciós vihart keltett Berlinben, hogy a Szabad Demokrata Pártelnöke nem volt hajlandó… Tovább olvasom