Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Kifehéredett a háztartási munka

Az elmúlt három és fél évben folyamatosan emelkedett a bejelentett háztartási alkalmazottak száma és az ebből származó állami bevétel - írja a Magyar Nemzet.
A lap keddi cikkében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Lamperth Mónika szocialista országgyűlési képviselő kérdésére kifejtett írásbeli válasza alapján ismerteti: az adóhivatal adatai szerint 2013-ban már 10 306 foglalkoztató 10 973 háztartási alkalmazottat jelentett be, ezen belül 2013 egy átlagos hónapjában 1951 ilyen jogviszony létesült.

A regisztrációs díjból származó bevételek a 2010-es 0,8 millió forintról 2013-ra 23,4 millió forintra növekedtek. A költségvetésnek a négy év alatt összesen 40,7 millió forint bevétele származott ebből.

A lap emlékeztet arra: a kormány 2010 nyarán jogszabályban rendelkezett a háztartási alkalmazottak kedvező feltételek melletti bejelentési kötelezettségéről. E szerint az otthoni háztartásban adó- és járulékmentesen foglalkoztathatók a háztartási alkalmazottak, ha az érintett eleget tesz adminisztrációs kötelezettségének, leadja a foglalkoztató és az alkalmazott szükséges adatait, valamint alkalmazottanként havonta befizet ezer forint regisztrációs díjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babakötvényt a Kincstárból: megyei elérhetőségek

Az elmúlt egy hónapban rekord nagyságú, a 2006. januártól eltelt időszak havi adatait is meghaladó összeg áramlott az új Babakötvény konstrukcióba. Tovább olvasom