Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Ki győzi meg a miniszterelnököt?

Szakmai szempontból az egységes gazdasági kamara létrehozása a jó megoldás!
Az élelmiszeripar és az élelmiszerkereskedelem hovatartozásáról folyó viták miatt késik az új vidékfejlesztési, agrár- és élelmiszergazdasági kamarákról szóló törvényjavaslat parlamenti beterjesztése - érősítették meg az agromonitor.hu-nak kamarai szakértők.

A kormány sem az agrárkamarai, sem a kereskedelmi és iparkamarákról szóló jogszabálytervezetet nem nyújtotta be az Országgyűlésnek, holott a parlament őszi jogalkotási programja alapján ezt már augusztusban meg kellett volna tennie.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint - aki szakmai szempontból az egységes gazdasági kamara létrehozását tartaná jó megoldásnak - várhatóan különálló törvényjavaslatok születnek, amelyek három-négy hét múlva kerülhetnek a képviselők elé. Az ügyben a kormány még nem döntött, de az egyeztetések ma a legmagasabb, miniszterelnöki szinten zajlanak.

Ugyanakkor a csúszás miatt kérdésessé vált, hogy az idén meg lehet-e tartani a korábban tervezett agrárkamarai választásokat, és az új szervezet januártól létrejöhet-e. Egyes vélemények szerint átmenetileg a vidékfejlesztési miniszter nevezné ki a kamarai vezetőket, mások viszont úgy vélik, ez felesleges intézkedés lenne, mivel a ma is hivatalban lévő kamarai biztos egy közelmúltbeli törvénymódosítás értelmében az új tisztségviselők megválasztásáig irányíthatja a szervezetet.

További részletek >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordon az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát… Tovább olvasom