Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Kevesebb jön be játékadóból

A játékadóból származó bevétel visszaesésével számol a kormány: az idei 63 milliárdról 2011-re 48,5 milliárd forintra csökken az összeg.

A központi költségvetésbe két nagy és egy kisebb területről folyik be játékadó. Az első a pénznyerő automaták után lerótt kötelezettség, amely - a szerencsejáték-szövetség adatai szerint - 2009-ben 35,7 milliárd forint volt, a másik jelentős tétel pedig, 27,4 milliárd forint a Szerencsejáték Zrt.-től érkezett. A harmadik tételt a kaszinók fizetik be, ez tavaly 2,1 milliárd forint volt. E szerint az ágazat 2009-ben összesen 65,5 milliárd forint játékadót fizetett be. A lap szerint a büdzsében tervezett csökkenés érthetetlen, hiszen egyik piaci szereplő sem jelezte, hogy árbevétele jelentős visszaesésével számolna.

A Népszabadságnak szakmai körökben arra hívták fel a figyelmet, hogy az online szerencsejátékok látható mederbe terelése révén a költségvetésben megjelenő ilyen jellegű források még növelhetők is lennének. Ma már ugyanis az internetes szerencsejáték-oldalak forgalmát évi legalább 50–60 milliárdra teszik, ami harmada a Szerencsejáték Zrt. mintegy 150 milliárd forintos árbevételének, vagyis ezeken a cégeken jócskán lenne mit keresni - írta a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen csúsznak a számlákkal

Számottevően romlott a lakosság fizetőképessége az idén is. Tovább olvasom