Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kevesebb embert rúg ki a Tesco

A Tesco sem viszi véghez a korábban bejelentett 570 fős elbocsátást, 150-170 dolgozó mehet el ténylegesen.
Nem lesz elbocsátás a Tescónál a vasárnapi munkavégzés tilalmát elrendelő törvény miatt a multinacionális üzletlánc által a dolgozóknak kiküldött tájékoztató levél szerint - írja szerdai cikkében a Napi Gazdaság.

A társaság dolgozói arról számoltak be az újságnak, hogy a bolthálózat év eleji bejelentései és a sajtóhírek nyomán komoly bizonytalanság alakult ki, és sokan kezdtek új munkahely után nézni. Márpedig a megfelelő kereskedelmi munkaerőre igen nagy az igény a piacon. A Tesco sem viszi véghez a korábban bejelentett 570 fős elbocsátást.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette: az eredetileg bejelentettel szemben körülbelül 150-170 fős elbocsátásra kerül sor (de nem a vasárnapi pihenőnap miatt).

A Tesco a bezárt boltokban foglalkoztatottak több mint kétharmadát dolgoztatná tovább más üzleteiben. Vannak, akik inkább a végkielégítést választják, annyira bíznak abban, hogy az ágazatra jellemző munkaerőhiány miatt gyorsan el tudnak helyezkedni - mondta.

A szakszervezeti vezető szerint egyébként a Tesco olyan kedvező feltételekkel állt elő az érdekvédőkkel történt tárgyalások során, hogy azokkal kapcsolatban nem merült fel semmilyen kifogás, így várhatóan még a héten aláírhatják a tárgyalásokat lezáró közös nyilatkozatot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A frankkal szemben erősödött a forint

Az euró kivételével a többi főbb devizához képest erősödött a forint. Tovább olvasom