Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Kétmilliós bírság a fröccskultúra tenderen

A fröccskultúra idei fogyasztói kampányára kiírt tender jogellenes kiegészítése miatt 2 millió forintra bírságolta az Agrármarketing Centrumot a Közbeszerzési Döntőbizottság.

A határozat a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az Agrármarketing Centrum tavaly decemberben írt ki hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos közbeszerzést a fröccskultúra 2009. évi fogyasztói kampányának tervezésére és lebonyolítására. Ez egy olyan nyílt tender, amelynek csak a második fordulójában, a tárgyalások lezárultával hirdet eredményt az ajánlatkérő.

A nyertes nettó 50 millió forinttal az Issue Management Tanácsadó Kft., valamint a Berg Média Budapest Kft. közös ajánlata lett. A vállalt feladatok között szerepelt kreatív anyagok és szlogenek, rádió-szpotok készítése, továbbá egy honlap elkészítése és tartalommal való feltöltése is. A kampány azért esett június 1. és 30. közé, mivel ezt követően már az üdítősök és a sörösök "nyomulnak" a reklámokban.

A szerződéskötés után a Magyar Bormarketing Kht. ugyanerre a célra adott az Agrármarketing Centrumnak bruttó 25 millió forintot, amelyet az be akart építeni - hatékonyságát javítva - az eredeti kampányba. Az idő sürgetése miatt hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos - zárt - közbeszerzést indított, amit a közbeszerzési törvény előírása szerint bejelentett a Közbeszerzési Döntőbizottság elnökének, aki ezzel nem értett egyet, és eljárást kezdeményezett a döntőbizottságnál.

A Közbeszerzési Döntőbizottság jogellenesnek minősítette a zárt tendert. A törvény ugyanis ezt akkor teszi lehetővé, ha az eredeti szolgáltatás teljesítése - előre nem látható ok miatt - csak kiegészítéssel lehetséges. Erről azonban itt nem volt szó.

Miután az ajánlatkérő a szerződést megkötötte a második szolgáltatásra is, a jogsértést reparálni nem lehetetett. Emiatt a gyakorlatában közepes nagyságúnak számító 2 millió bírságot szabott ki a döntőbizottság az ajánlatkérőre.

Olvasóink írták

  • 2. Primax 2009. augusztus 27. 20:55
    „2 milla.....te jószagú rezeda...mennyi kisfröccsöt lehetne ennyi pénzért kapni...”
  • 1. okostojas007 2009. augusztus 27. 09:43
    „ezen a héten már három új magyar szót tanultaM
    PÓTMUNKÁZÁS , ROMAVADÁSZ , ÉS MOST FRÖCCSKULTÚRA .........
    a magyar soha nem lesz halott nyelv...........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korunk szakmái, generációk jövője

Megjelentek olyan szakképzések, melyekkel szerezhető képesítések felveszik a versenyt a diplomával. Tovább olvasom